AcasăNewsNoul Cod de Procedura Civila e fara iertare: Politia va confisca masinile...

Noul Cod de Procedura Civila e fara iertare: Politia va confisca masinile soferilor datornici!

Politia rutiera va primi incepand de maine o noua sarcina. Conform noului Cod de Procedura Civila politistii rutieri vor trebui sa opreasca in trafic masinile executate silit si sa le ridice actele pentru a facilita creditorilor recuperarea datoriilor.

Potrivit Noului Cod de Procedura Civila „organul de politie rutiera va putea opri in trafic autovehiculul sechestrat si va proceda la ridicarea certificatului de inmatriculare, a cartii de identitate, punand in vedere conducatorului autovehiculului ca bunul este sechestrat si sa se prezinte intr-un termen rezonabil la executorul judecatoresc”.

Cu alte cuvinte, daca pana acum executorii judecatoresti trebuiau sa se descurce singuri sau sa apeleze la serviciile unor detectivi particulari sau ale unor recuperatori profesionisti, pentru recuperarea masinilor „executate” silit incepand de maine Politia rutiera se va ocupa de acest lucru.

Mai mult agentul de politie trebuie sa intocmeasca si un proces verbal in care sa se descrie masina si apoi sa remita actele masinii impreuna cu procesul verbal executorului care a aplicat masura sechestrului.

Codul de Procedura Civila se afla in contradictie cu Legea Rutiera punand astfel agentii de circulatie in incurcatura. Conform sefulului Directiei Rutiere, Lucian Dinita, soferii nu sunt obligati prin lege sa aiba asupra lor cartea de identitate a masinii, si din aceasta cauza ridicarea acestui act de catre agentul de circulatie nu este posibila.

Bogdan Enache

author avatar
eNational
1.171 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger