AcasăNewsNoul Cod Civil: Liber la vanzarea caselor ipotecate

Noul Cod Civil: Liber la vanzarea caselor ipotecate

Contractele incheiate cu reprezentantii bancilor pot fi incalcate datorita noului Cod Civil

Noul Cod Civil vine cu o serie de prevederi inedite.  Printre acestea se numara vanzarea locuintelor ipotecate si obtinerea de credite pentru constrctii care inca nu exista.

Contractele incheiate cu reprezentantii bancilor pot fi incalcate datorita noului Cod Civil

Dupa aproape un secol si jumatate de la „prima editie”, Noul Cod Civil a fost primenit serios si aduce numeroase modificari in viata romanilor.  Una dintre cele mai spectaculoase este cea care se refera la statutul proprietatilor imobiliare cumparate in rate cu credit ipotecar.  Inainte de intrarea in vigoare a Codului, locuintele respective apartineau banciii pana la achitarea creditului si nimeni nu putea sa le instraineze in afara creditorului.  Acum , aceste proprietati pot fi vandute catre terti, chiar daca in contractul cu banca acest lucru este interzis.  Drept urmare, ipoteca va trece in sarcina tertului, care poate fi executat de banca,  daca nu achita creditul.

O alta noutate in acest domeniu o constituie ipoteca pe bunuri viitoare, interzisa anterior noului Cod Civil . Prevederea permite obtinerea de finatari sau de credite pentru bunuri imobiliare care inca nu exista, ceea ce ar putea relansa intreaga industrie a constructiilor, dar si sectorul imobiliar.

author avatar
Arpad Dobre
1.008 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger