AcasăNewsNoua variantă a Legii dării în plată, promulgată. Daniel Zamfir, prima reacție

Noua variantă a Legii dării în plată, promulgată. Daniel Zamfir, prima reacție

Președintele Iohannis și-a pus semnătura, miercuri, pe un decret important pentru românii împovărați de ratele la bănci.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 13 mai a.c., decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 77/2016 privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credite (PL-x 10/04.02.2019)”, s-a transmis de la Cotroceni, prin intermediul unui comunicat.

Inițiatorul legii, social-democratul Daniel Zamfir, a reacționat pe marginea acestui anunț. „S-A FACUT DREPTATE!!!! Azi, Președintele a promulgat legea dării în plată!”, a scris senatorul pe Facebook.

Este vorba despre proiectul de lege care completeaza Legea darii în plată cu criterii de impreviziune, votat în 29 aprilie de Camera Deputaților, în calitate de for decizional. Proiectul de lege fusese reexaminat ca urmare a deciziei Curții Constituționale din 6 noiembrie 2019, pe fondul unei sesizări de neconstituționalitate depuse de USR și PNL.

author avatar
Andrei Coman