AcasăNewsNoua țeapă din România vizează lemnele de foc. Cum își păcălesc vânzătorii...

Noua țeapă din România vizează lemnele de foc. Cum își păcălesc vânzătorii clienții, în prag de iarnă

lemnPericol pentru pădurile patriei: confiscarea camioanelor, scoasă din Codul Silvic! Cum explică autorităţile

Oamenii legii din Olt au descoperit zilele trecute, în timpul verificării unui transport de lemne de foc, un nou mod în care vânzătorii își păcălesc clienții, chiar în prag de iarnă.

Polițiștii au identificat în trafic un astfel de transport pe Drumul Județean 643, în comuna Oboga. Au cerut șoferului să oprească autovehiculul și să le prezinte actele.

Escrocherie cu lemne de foc

Bănuind că ceva era în neregulă, au solicitat comercianților, care erau din localitatea Berevoești, județul Argeș, să descarce pentru a putea evalua cantitatea de material lemnos, comparând-o cu cea trecută în documente.

„În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul transporta cantitatea de 1,86 metri cubi de material lemnos, specia stejar, cu 0,35 metri cubi mai mult decât cantitatea înscrisă în avizul de însoțire”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Cum erau păcăliți clienții

În cele din urmă, s-a constatat că bănuielile lor erau justificate, autoutilitara fiind încărcată cu lemne doar în partea exterioară, în interior fiind goală. În acest fel, cumpărătorul era păcălit, crezând că primește o cantitate mult mai mare decât în realitate.

„De asemenea, în timpul cubării materialului lemnos, polițiștii au constatat faptul că autoutilitara era încărcată cu material lemnos doar în partea exterioară, iar în interior autoutilitara era goală, materialul lemnos fiind suspendat pe chituci, pentru a induce în eroare cumpărătorul, creându-i impresia că în autoutilitară este o cantitate mult mai mare decât cea reală”, a adăugat acesta.

De fapt, comerciantul ar fi livrat clientului doar jumătate din cantitatea de lemne pe care acesta o plătise. În urma descoperirilor făcute în timpul controlului, comerciantul a primit o amendă în valoare de 2.000 de lei, iar marfa ce nu figura în documente i-a fost confiscată, lemnul fiind predat Ocolului Silvic Balș.

author avatar
Andreea Vlad
559 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger