AcasăNewsNoua reuniune UE pe tema emigrantilor

Noua reuniune UE pe tema emigrantilor

Merkel a cerut un nou summit de urgenta pe tema afluxului migrator

Ministri de Interne ai Uniunii Europene se vor reintalni pe 22 septembrie la Bruxelles pentru o noua reuniune extraordinara cu privire la criza migratorie, a indicat presedintia luxemburgheza a Uniunii.

Merkel a cerut un nou summit de urgenta pe tema afluxului migrator

Anuntul a fost facut la o zi dupa ce ministrii de Interne si de Justitie ai tarilor UE nu au reusit sa ajunga la un acord cu privire la o schema de repartizare a refugiatilor pe baza cotelor obligatorii, masura respinsa de statele est-europene si sustinuta de Vest. ”Cu aceasta ocazie, presedintia luxemburgheza doreste adoptarea unei decizii cu privire la mecanismul provizoriu care prevede reolcarea a 120.000 de persoane care au nevoie de protectie internationala”, a indicat ministrul luxemburghez de Externe, Jean Asselborn.

Ungaria a inceput marcarea traseului gardului la frontiera cu Romania

Topofrafi, ingineri , politisti si militari maghiari au inceput, de ieri, marcarea traseului gardului pe care Budapesta a anuntat ca-l va ridica la frontiera cu tara noastra, informeaza Reuters. Potrivit ministrului de Externe maghiar, Peter Szijjarto, acest nou gard va preveni ”schimbari eventuale a rutei folosite de emigranti”. ”Am luat decizia de a incepe lucrarile pregatitoare pentru construirea unui gard incepand de la granita ungaro-sarbo-romana pe o lungime rezonabila, in eventualitatea mutarii presiunii migrationiste in directia Romaniei”, a spus seful diplomatiei ungare, masura criticata la Bucuresti. Consecinta a acestei decizii, marti si ieri, cateva sute de emigranti veniti din Serbia, din Presovo, un centru de primire din sudul Serbiei apropiat de frontiera cu Macedonia, au fost redirectionati catre Croatia, imbarcati in zece autocare.

Frontex vrea accelerarea expulzarii imigrantilor economici

Marea majoritate a solicitantilor de azil in UE au fugit de violentele din Siria si din Irak, insa 40% din totalul acestora nu au statut de refugiati, potrivit agentiei europene de supraveghere a frontierelor exterioare UE, Frontex. Agentia a declarat ca vrea sa grabeasca expulzarea asa numitilor emigranti economici, care nu au statut de refugiat, prin accelerarea triajului intre oamenii care fug de razboaie si persecutii si emigrantii economici, cerand mai mult sprijin financiar si personal. Si implementand criterii mai expeditive. Pentru directorul Frontex, orice emigrant care refuza amprentarea este un emigrant neregulat.

author avatar
Tudor Borcea
112 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger