AcasăNewsNoua procedura de selectie pentru sefia DNA incepe pe 6 august

Noua procedura de selectie pentru sefia DNA incepe pe 6 august

Dupa ce in prima faza s-a anuntat oficial ca se va relua concursul de selectare a unei propuneri pentru functia ramasa vacanta in 9 iulie, cand a fost revocata fosta sefa a DNA, tot vineri, Ministerul Justitiei (MJ) a dat detalii despre noua procedura menita sa gaseasca un nou procuror sef la Directia Nationala Anticoruptie.

Astfel, se stie ca noua procedura de selectie va avea loc timp de o luna intreaga, mai precis intre 6 august si 6 septembrie. Totodata, s-a anuntat oficial ca aspirantii pot depune cereri de inscriere – care sa includa, intre altele, si un proiect de management – pana pe 24 august inclusiv, la Directia de resurse umane din cadrul MJ.

Va urma apoi o evaluare a cererilor, astfel incat pe 29 august se va anunta lista procurorilor care indeplinesc acele conditii de participare la concursul cu pricina, urmand ca interviurile cu ministrul Justitiei – si cu secretarii de stat din MJ -sa se dea in perioada 3-5 septembrie. Rezultatele finale ar urma sa fie comunicate pe 6 septembrie. „Calendarul aprobat va putea suferi modificari in functie de numarul procurorilor inscrisi”, mentioneaza, insa, oficialii institutiei conduse de Tudorel Toader.

Amintim ca la primul concurs au fost patru candidati inscrisi, insa vineri s-a aflat ca „in cadrul procesului de selectie s-a apreciat ca niciunul dintre candidati nu indeplineste cerintele necesare desemnarii pentru numirea in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie”, astfel ca MJ a decis sa nu se faca nicio propunere pentru fotoliul ocupat actualmente, interimar, de Anca Jurma.

sursa foto: Facebook

author avatar
Cristina Stefan
271 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger