AcasăNewsNoua persoane, intre care trei medici, retinute in dosarul retetelor false!

Noua persoane, intre care trei medici, retinute in dosarul retetelor false!

Noua persoane au fost retinute in dosarul retetelor false, intre acestia numarandu-se si trei medici, dar si si Iuliana Ilincea, directoarea lantului de farmacii Reteta, farmacisti  si intermediari.

Evaziunea, creata pe seama bolnavilor de cancer din Romania, se ridica la 3,5 milioane de euro.

Cele noua persoane au fost retinute pentru 24 de ore, in timp ce celelalte persoane vizate au fost lasate sa plece acasa. La audieri a fost adus si omul de afaceri sibian Ilie Vonica, proprietarul grupului Polisano din care face parte si lantul de farmacii Reteta, dar si Ioana Vonica, sotia acestuia, scrie b1.ro.

Sume uriase de bani au fost descoperite in cabinetele particulare a trei medici de la Sectia de Hematologie a Institutului Clinic Fundeni, numai la un singur doctor anchetatorii descoperind100.000 de euro, 140.000 de dolari si 250.000 de lei. Descinderi au avut loc si la spital.

Medicii sunt acuzați ca au intocmit nu mai putin de 1.100 de retete false pentru bolnavii de cancer, care au fost decontate prin Casa de Asigurari Bucuresti, in valoare de de 8,3 milioane de lei.

Descinderi au avut loc si in Sibiu, la sediul firmei care detine reteaua de farmacii Reteta. La un medic din Sibiu anchetatorii au gasit 560.000 de lei, 5.000 de euro si 5.000 de dolari, iar in torpedoul autoturismului unui intermediar a fost gasita suma de 70.000 de euro.

Medicii, lantul de farmacii Reteta si distribuitorii sunt acuzati de inselaciune, fals in inscrisuri oficiale, evaziune fiscala, spalare de bani, dare si luare de mita.

Foto: cotidianul.ro

author avatar
Alina Costache
241 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger