AcasăNewsNoua oameni din zece cred in fake news

Noua oameni din zece cred in fake news

Nu sunt interesati de adevar si ingurgiteaza cu nemiluita bazaconii

Peste 86% dintre persoane au crezut cel putin o data o informatie falsa (infox)  aparuta in special pe retelele sociale.

Nu sunt interesati de adevar si ingurgiteaza cu nemiluita bazaconii

Trei sferturi (77%) dintre utilizatorii de Facebook chestionati au declarat ca au vazut circuland informatii total sau partial false, cifra care scade la 62% in randul utilizatorilor de Twitter. Platformele de social media sunt principalele responsabile pentru raspandirea de „infox” de catre o majoritate covarsitoare (82%) dintre participantii unui  sondaj Ipsos pentru think-tank-ul canadian Centre for International Governance Innovation. Cei mai pacaliti au fost internautii din Egipt (60%), Nigeria (58%), India (52%), China (56%), Mexic si Hong Kong. Mai pe faza au fost francezii (38%) si americanii (36%), care au declarat ca au crezut „cateodata” sau „adesea” informatii false, in timp ce in tara cea mai sceptica, Pakistan, proportia se ridica doar la 26%. Sondajul a fost realizat in randul a 25.229 de internauti chestionati intre 21 decembrie 2018 si 10 februarie 2019 in 25 de tari, intre care Franta, Statele Unite, Brazilia, India, Turcia si Nigeria.

author avatar
Andrei Coman
108 afisari

3 COMENTARII

  1. Informatia este o marfa ,depinde la ce o folosesti :pentru putere;banI sau ca arma .
    Media poate vinde :informatii ;povesti si poate manipula mase de oameni intr-un sens sau altul functie de cine si cat plateste.
    Lipsa de educatie ,de cultura pune marea masa in imposibilitatea de a discerne daca informatia este corecta sau falsa.
    Un exemplu elocvent il reprezinta publicitatea ,marketingul agresiv -cu cat este mai agresiv cu atit ascunde mai multa minciuna ,cu atit esti prostit mai mult.
    Multi indivizi asa zise vipuri se pun in slujba publicitatii mincinoase pe bani multi contribuind la manipularea oamenilor .Asistam la o regizarea sistematica a minciunii ,falselor valori ,a noncalitatii si asta-i posibil datorita lipsei de educatie .
    FUDULIA SI PROSTIA SE PLATESC SCUMP !!.

  2. Pai lupta e simpla. Iti iei info din 5 surse. Daca auzi ca Stalin a inviat. Tinzi sa crezi? Nu decat daca esti muci de prost. Dar daca auzi ca Stalin e bunicul lui Putin. Ma cam prinde fake-ul. Daca pui si o poza cenusie deja ai conturat minciuna. FB e folosit ca o arma deci acolo folosesti bine propaganda politica.Propaganda inseamna sa xastigi folosind indiferent informatia. Deci o faci militar. Jurnalistic ai alt juramant. Exemple. Stim toti ca Donald a fost folosit ca propaganda in care ar fi colaborat cu rusii sa falsifice voturi. Fake. Justitia americana l-a absolvit. Fakeul il foloseste chiar si sistemul de ex multi agenti secreti sunt instalati la CNN. Donald e orar atacat de postul de stiri spunand ca e spion rus sau alte enormitati. La noi a aparut fake-ul care si Dragnea credea ca a fost incercat sa fie asasinat. E greu sa desprinzi adevarul chiar cand in personam folosesti minciuna, dar e bine sa ai cel putin 5 surse cand judeci si judeci toata informatia fara tagada. Cand ai istoria calcata in picioare e bun si un zvon veridic dar in cazul de fata nu dau nume te ghidezi dupa 3 posturi tv un post radio si 1-2 site-uri de stiri. Daca stirea nu se confirma e minciuna-fake news. Daca ramai doar pe frontul FB risti sa pierzi realitatea. Oricum o pierzi daca nu te duce discernamantul constiintei tale.

    • Un caz e cand chioru a pocnit un pici nici cu pumnu nici cu palma ci cu dosul. Erau indivizi care nu procesau. Nu credeau nu contacta discernamantul prin constiinta ratiunii. Nu au slotul.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger