AcasăNewsNoua Lege a Sanatatii: Orele peste program vor fi platite

Noua Lege a Sanatatii: Orele peste program vor fi platite

Conform noii Legi a Sanatatii medicii nu vor mai fi considerati bugetari. Totodata, orele lucrate peste program vor fi platite.

Noua Lege a Sanatatii va aduce modificari in sistemul medical, medicii urmand sa nu mai fie considerati bugetari, legea prevezand totodata si ca orele lucrate peste program sa fie remunerate. Prin aceasta schimbare, Vasile Cepoi, ministrul Sanatatii, spera ca medicii sa renunte la ideea de a emigra in strainatate.

„Propunerea este ca unitatile medicale spitalicesti sa nu mai fie unitati bugetare, sa aiba autonomie financiara si manageriala, medicul sa nu mai fie considerat bugetar si sa fie platit dupa perfomanta. Deci, in momentul in care spitalele vor fi prin lege recunoscute ca unitati bugetare, cu autonomie financiara si manageriala, atunci se va putea aplica si aceasta regula”, a declarat ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, citat de RTV.

Modificarile aduse de Lege sunt privite cu ochi buni de catre medici, acestia urmand a fi platit in functie de munca pe care o vor depune.

„Este firesc pana la urma, la personalul medical, sa aiba un contract de alt tip cu insitutia in care lucreaza pentru ca fiecare medic are un alt ritm in care lucreaza. Are un profil diferit, deci poate fi luata in calcul o salarizare in functie de calitate, cantitate si de eficienta actului medical”, a declarat directorul Spitalului Universitar Bucuresti, Catalin Carstoiu.

 

author avatar
Ionut Zgimbau
188 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger