AcasăNewsNoua judete sub cod portocaliu de inundatii, prelungit

Noua judete sub cod portocaliu de inundatii, prelungit

Codul portocaliu de inundatii a fost prelungit, asa ca sunt asteptate revarsari ale apelor pe raurile din Mehedinti, Gorj, Dolj, Olt, Arges, Teleorman, Dambovita, Giurgiu si Prahova.

Hidrologii spun ca avertizarea este valabila pana sambata seara. Ministerul Apararii este pregatit sa intervina cu peste 2.000 de militari si aproximativ 300 de mijloace tehnice în judetele aflate sub avertizare de precipitatii abundente sau inundatii.

„Ministerul Apararii Nationale are pregatite fortele si mijloacele necesare pentru a raspunde solicitarilor venite din partea autoritatilor administratiei publice centrale si locale, cu prioritate deosebita pentru actiunile destinate salvarii si evacuarii populatiei din zonele inundate. În judetele aflate sub incidenta atentionarilor sau avertizarilor de precipitatii abundente sau inundatii, MApN poate interveni cu peste 2.000 de militari si aproximativ 300 de mijloace tehnice”, se arata intr-un comunicat al MApN.

Institutul National de Hidrologie si Gospodarirea Apelor (INHGA) a instituit cod portocaliu pentru intervalul joi ora 20.00 – sambata, ora 18.00 pe raurile din bazinele hidrografice: Motru superior si afluentul sau Cosustea (judetele Mehedinti si Gorj), pe Jiu la Racari – sector îndiguit (judetul Dolj), Vedea amonte S.H. Valeni, Teleorman amonte de S.H. Tatarastii de Sus, Paraul Cainelui si alti afluenti mici ai raului Vedea (judetele Olt, Arges si Teleorman), Neajlov amonte Vadu Lat (judetele Dambovita si Giurgiu), pe Lotru inferior si pe unii afluenti ai Oltului din judetul Valcea si pe cursurile inferioare ale Prahovei, Teleajenului si Cricovului Sarat (judetul Prahova).

A fost instituie cod galben pe raurile din bazinele hidrografice: Caras, Nera, Cerna (judetul Caras-Severin), Drincea (judetul Mehedinti), Desnatui (judetul Dolj), pe Jiu si pe afluentii sai (judetele Hunedoara, Mehedinti, Gorj si Dolj), Oltet si pe unii afluenti ai Oltului inferior din judetele Gorj, Olt, Valcea si Dolj, pe Calmatui (judetul Teleorman), pe Vedea si pe afluentii sai din judetele Olt, Teleorman si Arges, pe raurile din bazinele superioare ale Argesului si Dambovitei (judetele Arges si Dambovita), pe Neajlov, Sabar (judetele Arges, Dambovita si Giurgiu), pe Ialomita, Prahova si unii afluenti (judetele Dambovita, Prahova si Ialomita) si pe Buzau – judetele Covasna si Buzau.

author avatar
Andra Nesu
116 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger