AcasăNewsNoua informare de la ANM: ploi insemnate cantitativ, pana vineri. Anumite zone...

Noua informare de la ANM: ploi insemnate cantitativ, pana vineri. Anumite zone vor fi afectate si de vant puternic

Vremea se mentine instabila si in a doua parte a sapatamanii in curs, drept urmare ploile nu vor lipsi din peisaj nici joi si nici vineri. In anumite regiuni vor aparea si intensificari ale vantului.

In acest sens, meteorologii au emis o noua informare, valabila pentru majoritatea zonelor tarii, prin care sunt anuntate ploi – cel mai adesea averse ce pot avea si caracter torential – insemnate cantitativ (ploile vor cumula 20 l/mp, insa in anumite zone cantitatile de apa cazute vor fi si mai insemnate, fiind posibil sa ajunga la 30 si 40 l/mp, in decurs de 24 de ore).

De la primele ore ale zilei de joi, respectiv incepand cu ora 03, precipitatiile isi vor face simtita prezenta incepand cu sud-vestul si sudul Romaniei, extinzandu-se apoi si catre zonele de deal si de munte. Este posibil ca ploile sa afecteze si restul zonelor, insa doar izolat, anunta reprezentantii Administratiei Nationale de Meteorologie.

Nu in ultimul rand, ANM anunta ca in anumite regiuni si vantul isi va face simtita din plin prezenta, cu rafale ce pot ajunge la 50-55 kilometri/ora. Aceste intensificari mai puternice se vor semnala indeosebi in Muntenia, Dobrogea, precum si in zona de sud a Moldovei.

author avatar
Cristina Stefan
214 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger