AcasăNewsNoua Constitutie a Ungariei prevede ca "Dumnezeu ii binecuvanteaza pe unguri"

Noua Constitutie a Ungariei prevede ca „Dumnezeu ii binecuvanteaza pe unguri”

Premierul ungar Viktor Orban si-a vazut visul implinit: de duminica, Noua Constitutie cu puternice accente nationaliste a intrat in vigoare. Degeaba i-a scris Hillary Clinton, secretarul american de stat, avertizandu-l ca „nu frumos” ce face. Degeaba l-a criticat UE.

Viktor Orban se da bine pe langa Cel de Sus

Simtindu-se inspirat, premierul Viktor Orban a instaurat reformele foarte controversate privind Banca Centrala, justitia, legea electorala si drepturi civile. Denuntat ca „autocrat” de opozitia de stanga si ecologista, plus de numeroase organizatii ale societatii civile, Orban a mers inainte pe drumul sau, care acum este, conform criticilor UE, „incompatibil cu cel al Uniunii”. In noua lege fundamentala, denumirea „Republica Ungaria” dispare, fiind inlocuita cu „Ungaria”, care intra in legatura „directa” cu divinitatea, prin sintagma „Dumnezeu ii binecuvanteaza pe unguri”. Nu-i bai! In tot Ardealul se canta „Doamne, ocroteste-i pe romani!” de foarte multa vreme.

Stabileste responsabilii crimelor comuniste

In domeniul politic, Constitutia ii face retroactiv „responsabili de crimele comuniste” comise pana in 1989 pe liderii actualului partid socialist. Totodata, se stipluleaza ca embrionul e fiinta umana inca de la debutul sarcinii, alimentand temerile ca avortul va fi interzis. Aceste modificari legislative au loc pe fondul instalarii in toate functiile-cheie ale statului a unor apropiati ai lui Orban. Profitand de majoritatea parlamentara de doua treimi a partidului sau conservator FIDESZ, premierul Viktor Orban a dat valoare constitutionala unor legi, care nu vor putea fi modificate decat cu o majoritate identica.

author avatar
Adina Mutar
519 afisari

1 COMENTARIU

  1. e mare lucru sa ai curajul unei atitudini crestine. Mie imi place ce-a facut Orban. Chiar foarte mult. Adultii (societatea civila) isi vad incalcate drepturile, mai ales cel la avort. Dreptul copiilor nenascuti cine il apara? Ei, care nu se pot apara singuri, sa fie ucisi fara mila pentru ca sa nu se incalce dreptul la desfrau? Rusine celor care il incrimineaza pe Orban pt apararea copiilor nenascuti si pt ca isi clameaza dorinta ca poporul sau sa fie orcotit de Dumnezeu! Il stimez pt. asta. Imi doresc asa ceva si pt poporul meu, pt conducatorii nostri> atitudine crestina si morala si curaj.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger