AcasăNewsNoua conducere Pro Tv, plangere impotriva lui Adrian Sarbu

Noua conducere Pro Tv, plangere impotriva lui Adrian Sarbu

Politistii bucuresteni au facut, ieri, 28 de perchezitii in Bucuresti si judetul Ilfov, la firme si la locuintele unor persoane suspectate de spalare de bani si evaziune fiscala, infractiuni prin care ar fi produs un prejudiciu de 5 milioane de euro. Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, printre firmele suspectate de evaziune fiscala ar fi si sase societati infiintate sau controlate de fostul sef al Pro Tv, Adrian Sarbu.

Adrian Sarbu este luat la puricat de anchetatori in urma plangerilor facute de noua conducere a Pro Tv

Anchetatorii au descins la 20 de adrese din Bucuresti si la alte opt din judetul Ilfov, intr-un dosar aflat in instrumentarea Politiei Capitalei, sub supravegherea Parchetului Tribunalului Bucuresti, in care sunt vizate fapte de evaziune fiscala si spalare de bani. Primele informatii aparute in cursul zilei de ieri, dadeau ca sigure si perchezitii la Pro Tv, dar si la domiciliul lui Adrian Sarbu. „Fiind acasa la ora difuzarii informatiilor, m-am pregatit cu emotie, cafele, fructe si lichioruri sa-i intalnesc pe cei anuntati la televiziunile de stiri. Cautandu-i in toata casa si negasindu-i, a trebuit sa accept ca suntem in 1 aprilie si ca RTV, B1 si altii isi doresc faima pe care si-a dobandit-o in anii comunismului fictivul Radio Erevan”, a declarat Adrian Sarbu.

Pro Tv: La noi nu au loc perchezitii

De asemenea, si Pro Tv a dezmintit faptul ca ar face obiectului unei anchete. „Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a anuntat in aceasta dimineata ca efectueaza cercetari intr-un dosar ce vizeaza activitatea a 28 de societati comerciale si persoane fizice care au legatura cu industria media si cinematografia. Cauza are ca obiect savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 5,4 milioane de lei si spalare de bani, cu un prejudiciu de 23 de milioane de lei. Mentionam ca PRO TV SA nu este cercetata in aceasta investigatie a parchetului bucurestean si ca la sediul sau din bulevardul Pache Protopopescu nu a avut si nu are loc nicio perchezitie”, mentioneaza comunicatul Pro Tv SA.

Noua conducere a Pro Tv, plangere impotriva lui Sarbu

In schimb, surse din cadrul Parchetului Capitalei sustin ca ancheta penala vizeaza sase firme infiintate sau controlate de Adrian Sarbu si ca prejudiciul total este mult mai mare de cinci milioane de euro. De asemenea, perchezitiile efectuate la trustul MediaPro nu au avut loc la firmele de media, ci la cele implicate in productia de filme, din Buftea. Pe de alta parte, potrivit acelorasi surse, cercetarile se fac in baza plangerilor depuse de noua conducere a Pro TV in legatura cu operatiunile financiare derulate in perioada in care Adrian Sarbu a fost CEO al CME, compania-mama a Pro TV in Romania. In acest sens, mai multe documente ar fi fost furnizate procurorilor de actualul management al Pro TV in urma anchetelor din contabilitatea interna. Reamintim ca, din decembrie 2013, director general al Pro TV este lituanianul Aleksandras Cesnavicius, numit de CME in Romania. El a renuntat la colaborarea cu mai multi apropiati ai lui Adrian Sarbu, din managementul de varf al trustului PRO, dar si cu diverse firme care prestau servicii pentru Pro TV, prin contracte semnate pe vremea lui Adrian Sarbu.

author avatar
National
2.127 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger