AcasăNews„Noua Casă” continuă și în 2023. Cât e plafonul de garanții/Anunțul Ministerului

„Noua Casă” continuă și în 2023. Cât e plafonul de garanții/Anunțul Ministerului

(sursa foto: romaniatv.net)

Vin informații pentru românii interesați să-și cumpere o locuință prin „Noua Casă”. De la nivelul Ministerului Finanțelor s-a anunțat că programul va continua și în 2023, cu un plafon de garanții de 1,5 miliarde de lei.

„Pentru al cincisprezecelea an consecutiv, Ministerul Finanțelor facilitează achiziția unei locuințe, alocând un plafon considerabil pentru garantarea creditelor imobiliare în cadrul acestui Program, respectiv 1,5 miliarde de lei.

Propunerea de alocare de plafon pentru anul 2023 se bazează pe analiza comportamentului băncilor și beneficiarilor în anul 2022 și pe tendințele pieței imobiliare și a creditelor ipotecare previzionate pentru anul 2023”, transmite vineri Ministerul Finanțelor, într-un comunicat.

Care sunt valorile maxime ale creditelor

Se mai precizează că finanțarea se acordă în lei, pentru achiziția unei singure locuințe, iar valoarea maximă a creditului care poate fi accesat este de 66.500 euro – pentru locuințe al căror preț este de maximum 70.000 euro, avansul solicitat fiind de 5% și 119.000 euro – pentru locuințe al căror preț este de maximum 140.000 euro, în acest caz avansul solicitat fiind de 15%.

Programul a fost lansat în 2009 sub numele de „Prima Casă”. Și, conform precizărilor oficiale, programul guvernamental a adunat până în prezent 330.875 de garanții și promisiuni de garantare acordate celor care au accesat finanțarea.

author avatar
Andrei Coman