AcasăNewsNoua atentionare de vreme severa, valabila pentru mai multe zone din tara...

Noua atentionare de vreme severa, valabila pentru mai multe zone din tara

Inca nu scapam de ploi si vijelii. Meteorologii au anuntat, vineri, ca vor mai cadea precipitatii insemnate, insotite de descarcari electrice, in cateva judete din tara.

UPDATE: ANM a emis o serie de alte patru atentionari nowcasting COD GALBEN, valabile dupa cum urmeaza:

-pana la ora 14.45: pentru centrul si sudul judetului Constanta (ploi insemnate, ce pot depasi izolat 25 l/mp, descarcari electrice frecvente, grindina de dimensiuni medii si mici, intensificari ale vantului)

– pana la ora 14.50: pentru nordul si estul judetului Giurgiu si nord-estul judetului Teleorman – unde se vor semnala averse de peste 15-20 l/mp, frecvente descarcari electrice, intesificari ale vantului de scurta durata. De asemenea, vor fi conditii de grindina.

– pana la ora 15.00: pentru judetul Hunedoara, incluzand orasul Deva. In aceste zone ploile in aversa vor depasi 25 l/mp. Nu vor lipsi nici aici descarcarile electrice, grindina de dimensiuni medii si mici, dar si vantul ce va avea intensificari de scurta durata.

-pana la ora 15.15: estul si sudul judetelor Prahova si Ilfov, vestul judetelor Buzau, Ialomita si Calarasi, dar si zona de centru a judetului Dambovita. In aceste arii sunt prognozate ploi torentiale (cantitatile de apa 15-20 l/mp), dar si frecvente fenomene electrice, precum si conditii de grindina si intensificari ale vantului.

–––

Reprezentantii Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) au emis o in urma cu scurt timp o atentionare nowcasting (cu efect imediat-n.r) COD GALBEN pentru estul judetului Ilfov, respectiv Prahova, dar si pentru vestul judetului Calarasi si zona de munte a judetului Buzau. Avertizarea este valabila pana la ora 14.15.

Meteorologii informeaza ca vor cadea ploi insemnate cantitativ – aversele pot depasi 15-20 l/mp, insotite de descarcari electrice frecvente, posibil caderi de grindina, dar si intensificari de scurta durata ale vantului.

451 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger