AcasăNewsNoua atentionare de ploi insemnate si vijelii, pentru o mare parte din...

Noua atentionare de ploi insemnate si vijelii, pentru o mare parte din tara

Majoritatea regiunilor tarii vor fi afectate, in intervalul orar imediat urmator, de ploi insemnate, insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului. Ca urmare, meteorologii au emis o noua atentionare COD GALBEN de vreme instabila. Capitala nu se afla sub incidenta acestei avertizari.

Prognoza nu e deloc imbucuratoare, cel putin nu pentru ziua de marti. De la primele ore ale zilei,  respectiv de la pra 03.00, si pana noaptea, la ora 23, sunt anuntate ploi insemnate cantitativ – de peste 25-30 l/mp, izolat si 50-60 l/mp. Valul de instabilitate accentuata va cuprinde intial vestul tarii, pentru ca apoi ploile sa se extinda si in restul regiunilor. Specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie au anuntat ca vor cadea averse cu caracter torential, nu vor lipsi descarcarile electrice, fenomene electrice care se vor produce frecvent, dar nici grindina. Totodata, vantul va avea intensificari ce vor lua trecator aspect de vijelie.

Vor fi averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, ce vor lua trecator aspect de vijelie si caderi de grindina. Meteorologii precizeaza faptul ca, daca avertizarea Cod galben vizeaza vestul, centrul, nordul si nord-estul tarii, nici celelalte judete nu vor scapa de ploi, insa acestea nu vor fi la fel de insemnate. Ca urmare, ANM anunta ca in regiunile sudice si sud-estice, in seara zilei de marti si in primele ore ale noptii, vor cadea precipitatii si vremea va fi instabila.

Sursa foto: ziarulteleormanul.ro

author avatar
Cristina Stefan
375 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger