AcasăNewsNou val de arsita peste Romania

Nou val de arsita peste Romania

Alertă meteo: val de căldură și disconfort termic ridicat! Câte zile e valabil CODUL GALBEN de la ANM și în ce zone/Prognoză specială pentru București

Dupa cateva zile in care – cel putin in Capitala- au fost temperaturi placute, mercurul din termometre va urca din nou pana la pragul a 35-36 de grade, posibil si mai mult decat atat.

Si, din cate precizeaza meteorologii, canicula va cuprinde, treptat, mai multe regiuni din tara, cu mentiunea ca si disconfortul termic va ajunge la pragul critic de 80 de unitati.

Intervalul avut in vedere de catre specialistii de la Administratia de Meteorologie este 12-14 iulie, adica de marti pana joi. Iar valul de canicula va incepe sa se instaleze din vest si sud-est, unde marti si miercuri sunt asteptate maxime de 35-37 de grade, pentru ca apoi, in cursul zilei de joi, si locuitorii din sudul si centrul Romaniei sa se confrunte cu valul de calcura ridicata. Mai mult, in Lunca Dunarii specialistii se asteapta ca mercurul din termometre sa urce pana in jurul a 38 de grade.

Cum ne-a obisnuit deja vremea in acest sezon estival, dupa valul de canicula sunt asteptate ploi. Precipitatiile vor aparea inca din a doua parte a zilei de 14 iulie. De asemenea, specialistii de la ANM se asteapta sa scada semnificativ temperaturile, nu insa si in sud-est. Deci, foarte probabil, nu in Capitala.

141 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger