AcasăNewsNou succes pentru elevii romani: olimpicii pasionati de informatica revin azi in...

Nou succes pentru elevii romani: olimpicii pasionati de informatica revin azi in tara cu patru medalii!

Editia din 2015 a Olimpiadei Internationale de Informatica a confirmat faptul ca elevii romani sunt nu doar pasionati, ci si foarte priceputi la IT.

Iar succesul la recent incheiata olimpiada vine sa dovedeasca faptul ca, desi e vacanta scolara, unii elevi continua sa munceasca pentru a-si depasi abilitatile si performantele obtinute pana la acest moment. Dar si ca liceenii romani reusesc sa revina in tara cu rezultate fantastice nu doar la olimpiade de matematica, fizica sau geografie ori chimie, ci si la fascinanta, dar complicata informatica.

De aceasta data, scolarii romani au reusit o performanta frumoasa la editia cu numarul 27 a concursului, desfasurat in acest an in orasul kazah Almaty, la care au participat 324 de elevi din 84 de state, si incheiata sambata.

Asadar, cele patru medalii – una de aur, doua de argint si una de bronz- cu care componentii lotului olimpic revin in tara duminica seara, cu o cursa care ii aduce la Otopeni, au fost obtinute, dupa cum mentioneaza reprezentantii Ministerului Educatiei, de Rares Darius Buhai, elev in clasa a XII-a la Colegiul National „Liviu Rebreanu” din Bistrita, care a obtinut cea mai inalta clasare, urmat fiind de Alexandru Velea, elev in ultimul an, la Liceul de Informatica „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca si, respectiv de Marius Valentin Harsan, care invata in clasa a XII-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti. Nu in ultimul rand, vasluianul Andrei Popa, elev in clasa a X-a la Liceul Teoretic „Mihail Kogalniceanu”, a incheiat competitia cu o medalie de bronz.

sursa foto: stiri.acasa.ro

author avatar
Cristina Stefan
172 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger