AcasăNewsNou protest la Pungesti: Autocarul ziaristilor, atacat cu oua si pietre!

Nou protest la Pungesti: Autocarul ziaristilor, atacat cu oua si pietre!

Manifestatiile continua si marti la Pungesti, unde peste 50 de locatari au protestat in fata perimetrului detinut de Chevron la Pungesti. In paralel s-a desfasurat „Ziua portilor deschise”, organizata de companie exclusiv pentru jurnalisti, acestia avand acces in zona in care va fi amplasata sonda de explorare a gazelor de sist.

Locatarii care protesteaza fata de exlorarea si exploatarea gazelor de sist au lovit cu pietre si cu oua autocarul in care se aflau jurnalistii care au vizitat perimetrul detinut de Chevron la Pungesti, incercand sa il opreasca.

Manifestantii care au protestat in fata amplasamentului Chevron s-au retras, marti dupa-amiaza, la intrarea in localitatea Silistea, unde au asteptat autocarul care ii transporta pe jurnalisti la Vaslui sau la Iasi. Incidentele au avut loc in prezenta politistilor si a jandarmilor care ii supravegheau pe protestatari la intrarea in localitatea Silistea, acestia reusind sa ii indeparteze pe protestatari de pe sosea.

In urma incidentelor nu a fost ranita nicio persoana.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca gazele de sist reprezinta un subiect care trebuie discutat serios, precizandu-se ca, daca nu exista gaze din productia interna, atunci alternativa este cumpararea lor din Rusia, astfel ca orice protest pe aceasta tema trebuie sa aiba un scop si o finalitate.

Foto: puterea.ro

author avatar
Alina Costache
170 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger