AcasăNewsNou interval cu ploi: Cod portocaliu si galben pentru mai multe judete,...

Nou interval cu ploi: Cod portocaliu si galben pentru mai multe judete, incepand de duminica-seara

Vestile de la meteorologi cu privire la vremea din urmatoarele zile nu sunt tocmai bune, cel putin pentru locuitorii din vestul si sud-vestul tarii. Aceste regiuni vor fi acoperite de ploi, iar aversele vor fi insotite de intensificari ale vantului, fulgere si grindina.

Bucurati-va de cateva ore de plimbare in aer liber, sub razele soarelui, pentru ca urmeaza un interval cu vreme schimbatoare.  Cu precizarea ca si in restul tarii vor cadea precipitatii, insa mai putin insemnate ca in ariile cuprinse de avertizarile Cod Galben si Portocaliu de vreme instabila, meteorologii informeaza ca vremea se va strica incepand cu seara zilei de duminica.

La ora 18 intra in vigoare avertizarea Cod galben, emisa pentru zona de munte, vestul si sud-vestul tarii –  in Oltenia, Banat, sudul Crisanei, sud-vestul Transilvaniei si nord-vestul Munteniei. Pana marti dimineata, la ora 9, vor cadea averse insotite de grindina, se vor semnala descarcari electrice frecvente, iar vantul va avea intensificari de scurta durata, ce pot lua aspect de vijelie, informeaza specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie. Locuitorii zonelor mentionate vor avea nevoie de umbrele, pentru ca sunt anuntate precipitatii ce vor depasi 25-30 l/mp, chiar si 50 l/mp, insa doar izolat.

Mai insemnate vor fi ploile ce vor acoperi judetele Mehedinti, Gorj si Valcea, aflate sub Cod portocaliu de vreme instabila, in intervalul duminica, ora 22 – luni, ora 10. Pentru cele patru judete sunt anuntate precipiatii torentiale, indeosebi in cursul noptii de duminica spre luni. Conform ANM, ploile pot cumula 50-70 l/mp, fiin dposibil sa se atinga si 80 l/mp, insa izolat.

Sursa foto: glasul-hd.ro/meteoromania.ro

256 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger