AcasăNewsNou cutremur in Vrancea, la primele ore ale diminetii de sambata

Nou cutremur in Vrancea, la primele ore ale diminetii de sambata

Ziua si cutremurul in Vrancea. Pamantul s-a miscat din nou in zona amintita, sambata dimineata. Seismul a fost de intensitate mica.

Cutremurul s-a produs la ora 05.45, la o adancime de 114 kilometri si a avut magnitudinea 2,7 pe Richter. Potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP), miscarea telurica ce a avut loc in zona Vrancea – judetul Buzau a avut epicentrul localizat la 40 de kilometri de Covasna, 52 de kilometri de Ramnicu Sarat si 55 de kilometri de Buzau.

Seismul a avut loc la doar o zi dupa ce seismografele au inregistrat o noua miscare a pamantului, in aceeasi zona. Este vorba de un cutremur de 3 grade pe scara Richter, produs la o adancime de 109 kilometri, la ora 03.40.

Conform INFP, de la debutul lunii decembrie, in zona Vrancea s-au produs mai multe cutremure de intensitate redusa – intre 2, 7 grade si 3, 2 grade. Un alt seism a avut loc joi dupa-amiaza. A avut magnitudinea 3,2 grade pe Richter si a fost inregistrat de seismografe la ora 16.33. Si in prima zi a lunii in curs, in zona Vrancea au avut loc trei astfel de miscari telurice, doua de 2,7 grade si unul de 3,1 grade. De asemenea, in decursul lunii noiembrie, specialistii au anuntat ca in Vrancea au fost inregistrate nu mai putin de 17 seisme, cu magnitudini intre 2,6 si 4,4 grade pe scara Richter.

Foto: desteptarea.ro

202 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger