AcasăNewsNou cutremur in Turcia: Morti si 100 de persoane prinse sub zeci...

Nou cutremur in Turcia: Morti si 100 de persoane prinse sub zeci de cladiri prabusite -VIDEO

Cutremur de 5,7 grade in Turcia (foto: captura youtube)

TURCIA a fost zguduita, miercuri seara, de un nou cutremur puternic, de 5,7 grade pe scara Richter. Cel putini 5 oameni au murit si alte 100 de persoane sunt prinse sub daramaturile celor aproximativ 25 de cladiri care s-au prabusit. Echipele de salvare au gasit 20 de supravietuitori. Epicentrul seismului a fost localizat la 16 km de orasul Van, puternic afectat de cutremurul de 7,2 grade produs in urma cu trei saptamani.

Cutremur de 5,7 grade in Turcia (foto: captura youtube)

Cutremurul de 5,7 grade pe scara Richter s-a produs in estul Turciei la ora locala  21.23 (21.23, ora Romaniei), potrivit Institutului American de Geologie. Epicentrul a fost localizat in districtul Edremit, in apropiere de Van, regiunea lovita de cutremurul devastator de pe 23 octombrie. De asemenea, in zona a fost inregistrata o replica a seismului, de 4,4 grade pe scara Richter.

Potrivit unui prim bilant, cinci persoane au murit si alte 100 au fost prinse sub daramaturi, 20 dintre acestea fiind gasite de echipele de salvare, potrivit CNN. Printre captivi sunt si doi jurnalisti, care au apucat sa anunte, prin intermediul mesajelor trimise de pe telefoanele mobile, ca sunt in viata.

Cel putin 25 de cladiri s-au prabusit, dintre acestea si doua hoteluri. Multe dintre aceste imobile erau nelocuite, fiind afectate de cutremurul din urma cu trei saptamani. Numarul victimelor a fost confirmat de catre vicepremierul Besir Atalay, care a vizitat zona afectata de cutremurul de miercuri seara. Potrivit acestuia, cele cinci persoane care si-au pierdut viata in urma prabusirii celor doua hoteluri.

Cel putin 2.000 de cladiri s-au prabusit, pe 23 octombrie, in urma unui cutremur de 7,2 grade pe Richter,  prinzand sub daramaturi sute de oameni. Blantul seismului din urma cu trei saptamani, care a afectat regiunea Van, din estul Turciei, a depasit 500 de morti.

[youtube]zUIf1-BO-_w[/youtube]

364 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger