AcasăNewsNou anticorp impotriva HIV

Nou anticorp impotriva HIV

Noul produs va putea fi administrat injectabil

Cercetatorii de la AIDS Institute din cadrul Universitatii Hong Kong au anuntat ca este posibil sa fi descoperit o metoda ce ar permite „vindecarea functionala” a virusului HIV,  care declanseaza SIDA.

Noul produs va putea fi administrat injectabil

Aceasta realizare medicala are la baza un nou tip de anticorp, ce ar putea fi folosit atat pentru preventie, cat si pentru tratament. In acest sens, un studiul, coordonat de profesorul Chen Zhiwei, a fost realizat intr-o perioada in care China se confrunta cu un risc tot mai mare de epidemie de HIV in randul populatiilor de risc, inclusiv in randul barbatilor care fac sex cu alti barbati si al angajatelor din industria sexului. Studiul a fost publicat in Journal of Clinical Investigation, una dintre cele mai importante reviste biomedicale din lume.In China exista aproximativ 850.000 de persoane infectate cu HIV, potrivit AIDS Data Hub, o asociatie sprijinita de ONU, noteaza Reuters. Descoperirea profesorului Chen, care a fost testata pe soareci, arata ca noul anticorp poate contribui la tinerea sub control a virusului si la eliminarea celulelor infectate. Acel anticorp ar putea fi capabil sa trateze toate tulpinile de HIV, realizand astfel o premiera mondiala, conform profesorului Chen, intrucat in prezent nu exista niciun vaccin care sa anihileze diferitele tipuri ale virusului. Profesorul Chen Zhiwei afirma ca o „vindecare functionala” se produce atunci cand concentratia virala este atat de scazuta incat virusul devine nedetectabil in organism, atat timp cat pacientii continua sa isi administreze injectii cu acel anticorp, o data pe trimestru sau chiar mai rar.

author avatar
Bogdan Borcea
179 afisari

1 COMENTARIU

  1. Vaccinurile si tratamentele pentru vindecarea hiv si a altor virusi,boli letale au fost descoperite de zeci de ani,dar au beneficiat de ele numai unii,alesi si mai presus de orice.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger