AcasăNewsNOTELE la EVALUAREA NATIONALA 2015 vor fi anuntate vineri (26 iunie)

NOTELE la EVALUAREA NATIONALA 2015 vor fi anuntate vineri (26 iunie)

Rezultatele la Evaluarea Nationala din 2015 vor fi afisate vineri, ca urmare elevii mai au o singura zi pana sa afle ce note au luat la probele scrise in cadrul carora s-au prezentat in salile celor peste 4.000 de centre de examinare de pe intreaga suprafata a tarii, in cursul acestei saptamani.

Asadar, dupa o prima runda de emotii, pe care au avut-o in momentul in care au intrat in salile de clasa, pentru a sustine probele de examen – luni la limba romana, marti la limba materna (in cazul absolventilor apartinand minoritatilor nationale-n.r), iar miercuri la matematica, proba care pare ca le-a dat cele mai mari batai de cap, cei peste 160.000 de absolventi ai claselor a VIII-a din Capitala si intreaga tara vor mai avea un hop de trecut, la capitolul stres. De aceasta data inaintea afisarii rezultatelor la Evaluarea Nationala 2015, mai precis inaintea aflarii notelor de la examen.

E important de amintit ca afisarea rezultatelor la Evaluarea Nationala 2015, pentru clasa a VIII-a, va fi facuta in cursul zilei de vineri, 26 iunie, insa pana la orele 16. Apoi, in aceeasi zi, in intervalul orar 16-20, elevii care, din diverse motive, nu sunt multumiti de notele primite pot face contestatii. In tot acest timp, restul absolventilor ultimei clase de gimnaziu se pot bucura de o scurta si binemeritata vacanta, inainte de a se preocupa de etapele necesare admiterii la liceu. VEZI DETALII AICI.

Revenind, insa, la elevii care urmeaza sa depuna contestatii, trebuie spus ca, in conformitate cu datele din Calendarul Evaluarii Nationale 2015, anuntat de Ministerul Educatiei, contestatiile urmeaza sa fie analizate si solutionate in intervalul 27-29 iunie, urmand ca, o zi mai tarziu, respectiv pe 30 iunie, sa fie afisare Rezultatele finale Evaluarea Nationala 2015, cele de dupa contestatii.

sursa foto: romaniatv.net

author avatar
Cristina Stefan
375 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger