AcasăNewsNotar acuzat de santaj si camatarie. Prejudiciul depaseste un milion de euro...

Notar acuzat de santaj si camatarie. Prejudiciul depaseste un milion de euro

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au facut luni dimineata 19 perchezitii pe raza judetului Sibiu, intr-un caz in care 17 persoane sunt invinuite de inselaciune si santaj, cu un prejudiciu de peste un milion de euro. Printre cei invinuiti se afla un notar public si o angajata a Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI) Sibiu.

Procurorii DIICOT Alba Iulia, impreuna cu ofiteri din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) au identificat un grup infractional organizat, alcatuit din 17 persoane. Pe langa  notarul public si angajata de la Cadastru sunt vizate alte 15 persoane pe care invinuitii le-au  imprumutat  cu  sume de bani in valuta,  pentru care au incasat dobanzi saptamanale sau lunare cuprinse intre 10 si 50%.

Pentru a-si recupera banii pretinsi, membrii gruparii isi obligau victimele sa le ofere garantii imobiliare. Angajata OCPI Sibiu asigura in mod preferential obtinerea certificatelor de carte funciara. Notarul primea  comisioane substantiale, in schimbul sprijinului acordat membrilor gruparii la inselarea partilor vatamate, cu ocazia semnarii contractelor de imprumut.

“Membrii gruparii au obtinut  beneficii financiare substantiale  din savarsirea infractiunilor de  inselaciune cu consecinte deosebit de grave, santaj, camatarie si spalare de bani. In cauza se efectueaza un numar de 19 perchezitii domiciliare pe raza municipiului Sibiu si in comuna Selimbar, judetul Sibiu, la locuintele membrilor gruparii, la sediul unei societati comerciale precum si al unui birou notarial”, se arata in comunicatul emis de DIICOT.

In acesta caz au fost duse la audieri aproximativ 30 de persoane.

author avatar
Andra Nesu
374 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger