AcasăNewsNoroadele nu se mai incred in guvernanti

Noroadele nu se mai incred in guvernanti

Popoarele nu mai vor sa fie ignorate

Nivelul de incredere al popoarelor in propriile guverne a inregistrat o scadere drastica in intreaga lume, releva un sondaj realizat de Edelman Trust Barometer.

Popoarele nu mai vor sa fie ignorate

Revoltele se inregistreaza la nivel global, guvernele corupte fiind considerate de catre populatie direct responsabile de haosul financiar si politic. Studiul a fost efectuat pe 25 de tari si a aratat ca, per total, increderea in guverne a scazut cu 9% fata de anul precedent. Foarte afectat la capitolul incredere este si domeniul afacerilor, unde increderea a scazut dramatic, cu perspective negative, cel mai semnificativ in tarile mari din zona euro. Astfel, in Spania, Franta si Germania, increderea in afaceri a plonjat cu 21%, 20% si respectiv 18%. Singura tara unde acest indicator a cunoscut o crestere importanta a fost China, de la 61% la 71%. Comparativ intre cele doua domenii, socio-politic si al afacerilor, cel din urma se situeaza mai bine la increderea oamenilor.

Conduci mai ieftin de pe net

Surprinzator sau nu, retelele de socializare, blogurile si forumurile au inregistrat cea mai spectaculoasa crestere ca sursa de informatie de incredere – de 88%, 86% si respectiv 75%. Cu toate acestea, mijloacele media traditionale si motoarele de cautare online continua sa fie considerate surse de informare de incredere. Adaptandu-se “modei”, multi politicieni si-au mutat tribuna pe net, de unde isi exprima convingerile si tin legatura cu electoratul. Putin, de exemplu, s-a pliat imediat pe noile “cerinte”. Din pacate, inca nu s-a inventat modalitatea de a conduce o tara de pe net, desi, poate, ar costa mai putin.

author avatar
Adina Mutar
75 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger