AcasăNewsNord-coreenii, obligati sa-l planga pe Kim Jong-Il de trei ori pe zi...

Nord-coreenii, obligati sa-l planga pe Kim Jong-Il de trei ori pe zi (VIDEO)

(foto: captura youtube)

Nord-coreenii sunt obligati sa-si prezinte de cel putin trei ori pe zi omagiile fata de presedintele Kim Jong-il, mort zilele trecute. Totul pentru a-si arata loialitatea fata de dinastia comunista, a precizat un profesor de stiinte politice din Coreea de Sud.

(foto: captura youtube)

Imagini cu nord-coreenii plangandu-l in masa, in diferite locuri publice, pe defunctul Kim Jong-il au facut inconjurul lumii. Un profesor de stiinte politice la Universitatea Sogang din Seul, Young-soo, a declarat ca locuitorii din Coreea de Nord trebuie sa-si prezinte omagiile de trei ori pe zi fata de liderul defunct Kim Jong-il, pentru a-si arata loialitatea fata de dinastia comunista, informeaza Mediafax.

Daca in cazul tatalui lui Kim Jong-Il, Kim Il-sung, fondatorul Coreei de Nord, mort in urma cu 17 ani, era suficienta o singura plecaciune pe zi, pentru ca locuitorii acestei tari sa-si dovedeasca devotamentul, in cazul liderului mort sambata, in urma unui infarct, sunt necesare trei astfel de momente de omagiu, zilnic, a precizat expertul sud-coreean. „Este ancorat in constiinta nord-coreenilor ca trebuie sa-si exprime durerea cat mai intens cu putinta atunci cand moare liderul lor suprem, pentru a evita orice suspiciune privind loialitatea lor”, a declarat Young-soo.

Nord-coreenii stiu ca cu cat isi arata mai mult durerea cu atat este mai bine. Ceremoniile de doliu sunt intr-o anumita maniera constranse si organizate”, a mai spus Young-soo, specialist in chestiuni legate de Coreea de Nord.

Kim Jong-Il a murit, sambata, la 69 de ani, in urma unui infarct, a anuntat, luni, agentia oficiala agentia oficiala nord-coreeana. Jong-il si-a gasit sfarsitul in tren, in timpul uneia dintre deplasarile sale traditionale pe teren. Oficialii nord-coreeni au decretat doliu in perioada 17-29 decembrie.  Kim Jong-il va fi inmormantat pe 28 decembrie, la Phenian. Succesorul lui Jong-il a fost desemnat fiul acestuia, Kim Jong-un.

[youtube] j24nO2iNli8[/youtube]

854 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger