AcasăNewsNord-coreenii indobitociti cu "minuni" petrecute dupa moartea lui Kim Jong-il

Nord-coreenii indobitociti cu „minuni” petrecute dupa moartea lui Kim Jong-il

„Fenomene supranaturale” s-au produs la ambasada nord-coreeana din Germania la scurt timp dupa moartea liderului Kim Jong-il, afirma joi agentia oficiala nord-coreeana, care evoca doliul purtat de un pitigoi si o floare.

Aceste „fenomene supranaturale” au loc la 20 decembrie, la o zi de la anuntul privind decesul liderului Coreei de Nord, survenit cu doua zile inainte, relateaza KCNA. Un pitigoi a ramas timp de o ora la intrarea in ambasada, ciocanind in fereastra, in timp ce o planta a inflorit in timpul perioadei de doliu, in pofida temperaturilor hibernale.

„Se pare ca auzind vestea trista despre sfarsitul marelui nostru om, pasarea a zburat spre acest loc de doliu pentru a-si exprima condoleantele”, a declarat agentia oficiala. In ceea ce priveste planta, „aceasta a inflorit in pofida frigului, pentru a participa la doliu”, adauga agentia.Manifestarile supranaturale sunt indispensabile in Coreea de Nord pentru a saluta nasterea sau moartea unui lider.

Legenda regimului afirma ca o stea si un curcubeu dublu au aparut pe cer la nasterea lui Kim Jong-il, in urma cu 69 de ani pe Muntele Paektu, sacru pentru coreeni.

author avatar
Ciprian Purice
395 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger