AcasăNewsNoile tarife Enel, după ce activele din România au fost cumpărate de...

Noile tarife Enel, după ce activele din România au fost cumpărate de greci! Cât vor plăti clienţii pe curentul electric

energieMinistrul Energiei, Virgil Popescu, are o veste despre soarta clienţilor ENEL, după plecarea companiei din României

Care vor fi urmările după plecarea Enel din România și cât vor plăti românii pentru curentul electric? Acestea sunt întrebările care îi macină pe clienți, după ce grupul italian a vândut activele din țara noastră către o companie din Grecia.

Există un val de îngrijorare printre clienții Enel din România după ce gigantul energetic a anunțat că va pleca din țara noastră.

Enel România avea circa 3 milioane de clienţi

Fostul preşedinte ANRE, Niculae Havrileţ, susține că din punctul de vedere al consumatorului, nu se va schimba nimic deoarece tarifele sunt reglementare şi rămân la valoarea pe care o au în prezent.

“Nu, din acest punct de vedere nu prevăd nicio schimbare. De altfel, la altă încercare de ieşire din piaţa românească, în 2014, aceleaşi întrebări au fost puse atunci când Enel a dorit să iasă din România, dar atunci solicitând un preţ de trei ori mai mare decât cel de acum. Asta arată că business-ul nu merge aşa bine.

E adevărat, pe partea de producere beneficiază de preţurile din aceste zile, din această perioadă, dar pe partea de furnizare şi pe partea de distribuţie în special, Enel-ul s-a înregistrat cu un minus important pentru că rata de recuperare a capitalului reglementată de către ANRE este 6,39%, or inflaţia este pe 8% deci ei nu îşi recuperează nici măcar capitalul investit din momentul intrării pe piaţa românească de distribuţie.

Iar pe partea de furnizare din cauza problemelor de recuperare a banilor din procesele de compensare a facturilor s-au înregistrat, de asemenea, cu un minus semnificativ. Rămâne doar cu un câştig în zona de producere”, a explicat Niculae Havrileţ la o televiziune de știri.

Compania Enel a anunţat că a semnat un acord pentru vânzarea tuturor participaţiilor deţinute în ţara noastră, către o companie elenă. Suma solicitată este de 1,26 miliarde de euro, ceea ce evaluează societăţile vândute la circa 1.9 milioane de euro individual.

author avatar
Andreea Vlad
18.190 afisari

16 COMENTARII

  1. Titlul este o capcană. Articolul nu spune nimic nou față de ce s-a mai scris. De la Enel nu am primit nicio înștiințare.

  2. Cu cat au vrnit ba astia in Romania de au plecat cu atatia bani ,cum su ajuns politrucii nostrii sa vanda ceea ce aduce sigur bani la buget? Au marit ba astia din pix tariful de doua ori ca sa se sature pe timp de criza,cine ii intreaba? Orban nemernicul care a distrus tot cu liberalizarea ,nemernicul.

  3. Numai cu minciuni veniți.in titlu scrie clar.Noile tarife Enel,,Unde a ți menționat noile tarife in acest articol.Nu este prima oară când mă păcălesc și deschid un articol de genul acesta și în conținut găsesc alte baliverne scrise.Niste mincinoși ..

  4. Vă asigur că nu-mi face plăcere să va întreb : cât din titlu se regăsește in conținutul articolului ?
    Eu cred că un plus de atenție din partea celui / celor , care dau “ bun de tipar “ e binevenit !
    Asta pt. cel / cea , care nu respectă și nu se respectă !
    Altfel , o veti simti / resimti prin nr. cititorilor !
    Și , atenție ! , poate suferi întreaga publicație !
    Succes !

    • Sunteți prea delicat cu haita de așa ziși redactori de la aceasta publicație (…) incoerenti, agramați, iresponsabili, și total dezinteresați de faptul că-și mai pierd timpul și câțiva cititori sperând sa citească ceva mai fără cusur măcar în ce privește limba română dacă nu și ca știre…

  5. Eu am primit înștiințare de la Enel că la expirarea contractului(febr.2023) tariful e de 1,3 lei.am incercat o negociere și am fost obligat să aleg alt furnizor.au scăpat de mine f ușor.

  6. Numai Bulagi curetul nostru bani noștri și noi trebe sa plătim de ce ca suntem conduși de niste proști care au numai interese

  7. Ce acte îmi trebuiesc să schimb proprietarul la locul de consum de la tata (decedat) la mama? Mulțumesc.

    • Nici un act în plus. Schimbi pur și simplu contractul vechi cu unul nou pe situl furnizorului. Daca schimbi furnizorul faci un contract nou cu numele mamei.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger