AcasăNewsNoile sanctiuni impuse de SUA Iranului sunt inacceptabile, apreciaza Rusia

Noile sanctiuni impuse de SUA Iranului sunt inacceptabile, apreciaza Rusia

Serghei Lavrov, ministrul rus de externe

Rusia a apreciat marti ca noile sanctiuni impuse de administratia americana Iranului, din cauza programului sau nuclear controversat, sunt „inacceptabile si contrare legislatiei internationale”, relateaza AFP.

Serghei Lavrov, ministrul rus de externe

„Tinand cont de decizia unilaterala a administratiei americane de a extinde sanctiunile impotriva Iranului (…), Rusia considera aceste masuri inacceptabile si contrare legislatiei internationale”, a afirmat Ministerul Afacerilor Externe, intr-un comunicat.

Washingtonul a anuntat luni noi sanctiuni impotriva Iranului, vizand in special sectoarele bancar si petrolier, si i-a avertizat pe toti cei care fac afaceri cu aceasta tara.

Aceste sanctiuni au fost anuntate in urma unui recent raport al Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA), care sporeste suspiciunile privind o „dimensiune militara” a programului nuclear iranian.

La randul sau, Marea Britanie a anuntat in cursul zilei de luni ca intrerupe toate legaturile existente intre sectorul financiar britanic si bancile din Iran, iar Canada a precizat ca blocheaza efectiv toate tranzactiile cu aceasta tara.

 

author avatar
Ciprian Purice
106 afisari

1 COMENTARIU

  1. Inca o tara ,intre doua mari puteri malefice….si unii si altii castiga serios din manipulari si vanzari de arme…vechea si mandra PERSIE,astazi subiect si obiect de..disputa…asa se-ntampla cand poporului ii pleaca mintea la..plimbare…au avut un conducator cu totul special specific istoriei acestui neam,Sahinsahul Iranului ,pe care l-au..vandut…pe tot felul de aiureli si manipulari religioase si alte trocuri mai mult sau mai putin ..comerciale,iar astazi planuiesc sa fie concurentii in materie de distrugere..desigur e dreptul fiecarui stat de a se apara..dar atunci la ce mai folosesc institutiile degen ONU,UNESCO,…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger