AcasăNewsIncepem anul 2013 cu stangul: Taxele si impozitele vor fi marite cu...

Incepem anul 2013 cu stangul: Taxele si impozitele vor fi marite cu 16%

(foto: b1.ro)

Taxele si impozitele vor fi mai mari cu 16,05% incepand cu 1 ianuarie 2013. Noile masuri economice au fost aprobate in sedinta de Guvern, de miercuri.

(foto: B1)

Masurile guvernamentale prevad ca bugetarii sa nu primeasca nici anul viitor tichete de masa, tichete-cadou sau de vacanta, iar anagajarile la stat vor fi inghetate. De asemenea, Guvernul a aprobat si mentinerea masurii care prevedea sistarea platii unor indemnizatii lunare reparatorii pentru o categorie de revolutionari, dar si limitarea gratuitatilor la transportul feroviar. Victor Ponta a declarat:  „Toate suspendarile au fost facute de Boc, deci noi nu am facut decat sa mentinem masurile aprobate de Boc. Nu se taie nici un leu din ceea ce au oamenii astazi „.

Nici la capitolul educatie situatia nu este mai roz. Executivul a mai amanat inca o data termenul impus prin lege de la care trebuie sa asigure finantarea sistemului educational cu minim 6% din PIB,   pana in 2014. Aceasta cota de finantare nu a fost alocata niciodata sistemului de invatamant de la impunerea prin Legea educatiei a masurii.

Impozitele si taxele locale vor fi si ele marite cu 16, 05%  incepand din anul 2013, procentul reprezentand rata inflatiei calculata pe ultimii doi ani, ca efect al deciziei Guvernului de crestere a TVA-ului de la 19% la 24%. „Lucrurile sunt clare. Guvernul instiinteaza Consiliile Locale ca pot sa mareasca taxele locale. Daca vor sa le mareasca bine, daca vor sa le scada pot sa le scada cu pana la 4 %. Este o decizie care va fi luata de consiliile locale”, a declarat Victor Ponta, dupa anuntarea masurilor. Premierul a afirmat ca executivul a respectat o prevedere din codul fiscal conform careia taxele se reactualizeaza la fiecare trei ani, intarind ca autoritatile locale vor putea sa hotarasca daca vor aplica sau nu aceste masuri.

Premierul Victor Ponta a anuntat ca salariile vor fi majorate cu 7,5%. „Noi ceea ce am promis am facut: ne-am obligat si ne-am tinut de cuvant sa marim salariile”, a declarat primul ministru.

author avatar
Alina Costache
240 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger