AcasăNewsNoi ZILE LIBERE: Bugetarii ar putea sta acasa de Boboteaza si de...

Noi ZILE LIBERE: Bugetarii ar putea sta acasa de Boboteaza si de Sfantul Ion

Vesti bune pentru bugetari. Boboteaza si Sfantul Ion ar putea fi declarate zile libere, daca se va aproba proiectul de lege pentru completarea Codului muncii, in care senatorul PSD Sorin Bota propune declararea a inca trei zile libere.

De Boboteaza, de Sfantul Ioan si de Ziua Mortilor, romanii angajati la stat ar putea avea liber. Sorin Bota a propus ca romanii sa mai aiba inca trei zile libere, proiectul fiind in Parlament.

„Ziua Mortilor (Luminatia), sarbatorita la 1 noiembrie in fiecare an, cu precadere in zona Transilvaniei, dar si in alte parti ale tarii. Ziua de 1 Noiembrie este declarata zi nelucratoare in mai multe tari civilizate din vestul Europei, Botezul Domnului (Boboteaza), dar si ziua de Sfantul Ioan Botezatorul (6 si 7 ianuarie), considerate cele mai semnificative si importante sarbatori crestine dupa Nasterea Domnului (Craciunul) si Invierea Domnului (Pastele)”, arata senatorul intr-un comunicat, citeaza rtv.net.

Potrivit prevederilor actuale ale Codului Muncii, romanii au in prezent 12 zile libere ca sarbatori legale pe an. Insa bugetarii au beneficiat de mai multe zile libere deoarece Executivul a mai acordat uneori libere in plus pentru a lega intre ele doua sarbatori legale, sau o sarbatoare legala de un sfarsit de saptamana.

Proiectyl de lege urmeaza sa fie depus la Parlament in perioada urmatoare.

Calendarul zilelor libere in 2014:

De Anul Nou, romanii au avut parte de trei zile libere,1 – 3 ianuarie  (de luni pana vineri), iar de Pasti vor avea inca doua zile libere, pe 20 si pe 21 aprilie (duminica si luni), iar urmatoare zi libera va fi pe data de 1 mai, de Ziua Internationala a Muncii (joi).

De Rusalii, bugetarii vor avea din nou doua zile libere, pe datele de 8 si pe 9 iunie (duminica, luni), iar vineri, 15 august, de Adormirea Maicii Domnului, vor sta din nou acasa. Urmatoarea zi libera prin lege va fi abia in luna noiembrie, pe data de 30 (duminica), de Sfantul Andrei, si tot liberi vor fi si ziua urmatoare, luni, pe 1 decembrie, cand romanii sarbatoresc Ziua Nationala a Romaniei.

Iar ultimele zile libere din an vor fi de Craciun, pe 25 si 26 decembrie, joi si vineri.

Foto: realitatea.net

author avatar
Alina Costache
3.034 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger