AcasăNewsNoi vești pentru pensionari. Când se va decide, într-un final, procentul de...

Noi vești pentru pensionari. Când se va decide, într-un final, procentul de majorare a pensiilor. Ce spune ministrul Muncii

Mulți dintre pensionarii români cu venituri mici, copleșiți de povara scumpirilor din ultima vreme, continuă să urmărească promisiunile venite de la reprezentanții coaliției de guvernare, cu privire la așteptata majorare a pensiilor, de la 1 ianuarie.

Subiectul, unul esențial pentru seniorii români, a fost îndelung abordat în declarațiile politicienilor. În tot acest timp, pensionarii așteaptă un anunț concret, pentru a afla ce se întâmplă cu majorarea pensiilor.

Ministrul Muncii dă de înțeles că în cel mult o săptămână jumătate ar urma să se afle toate aceste răspunsuri. Adică să se ia decizia finală pe această temă.

Săgeți la colegii de dreapta: licitează cu procente

Până atunci, Marius Budăi s-a ferit să mai anunțe vreun procent, pe ideea că nu vrea să mai existe „licitații” de procente. „În spaţiul public, apare acea licitaţie de procente. Colegi de-ai noştri de pe partea dreaptă licitează cu procente. Anul trecut, când nu era nicio criză energetică, când nu era război la graniţă, ne explicau de dimineaţa până seara cum NU se pot majora pensiile, salariile minime, alocaţiile şi aşa mai departe.

Acum, licitează cu procente. Eu cred că putem să licităm cu multe, dar în niciun caz cu necazul părinţilor şi bunicilor noştri”, a declarat Marius Budăi, duminică seară, la un post TV, citat de romaniatv.net.

Când se va lua decizia finală finală? Când se vor adopta bugetele în Guvern

Cât se va anunța exact hotărârea așteptată de un număr semnificativ de pensionari din România? În mai puțin de două săptămâni – se înțelege din spusele ministrului Budăi.

„Decizia finală se va lua în maximum o săptămână şi jumătate, când se vor adopta bugetele în Guvern. Este clar că va fi o majorare, este clar că vor fi pachete de sprijinire socială, se estimează a fi o iarnă grea pentru că noi, social-democraţii nu vrem să lăsăm pe nimeni la marginea societăţii”, a mai declarat Marius Budăi.

Ciolacu: Anumiți colegi de coaliție sunt datori să dea explicații românilor

Recent, șeful PSD, Marcel Ciolacu, scrisese pe Facebook faptul că „anumiți colegi de coaliție sunt datori să dea explicații românilor”, inclusiv pensionarilor.

„Sunt multe lucruri care trebuie explicate. La fel cum trebuie să explice de ce vor ca o pensie de 1800 de lei să crească cu 270 de lei, iar o pensie de 18.000 de lei să crească cu 2700 de lei, adică de 10 ori mai mult. Oare nu ar trebui ca în vremuri de criză să îi ajutăm mai mult pe cei cu venituri mai mici și mai puțin pe cei care nu au nici grija facturilor, nici a frigului și nici a prețurilor mari?!”, s-a întrebat Ciolacu, într-un mesaj postat pe rețeaua de socializare în 13 noiembrie.

author avatar
Andrei Coman
213 afisari

2 COMENTARII

  1. CE TOT ICALZITI BORUL ,SAU PORRIDGEUL ?,CE-O TOT LUNGITI ?,mai debedeilor ,mai borfasilor ,pensionarii nu-s cersetori !,nu-s asistati sociali !,pensionarii nu vor pomeni !,pensionarii vor sa respectati legea si sa indexati pensiile cel putin cu nivelul inflatiei publicat !,ca cel real este cu 5-10 % mai mare !,vezi preturile la alimente ,energie si gaze ,vezi pretul la medicamente si servicii.
    VOI CEI CARE N-ATI MUNCIT UN CEAS IN VIATA VOASTRA ,VOI CARE N-ATI PRODUS NIMIC !,VOI CEI GHIFTUITI VA PERMITETI SA BATJOCORITI BATRANETEA CELOR CARE AU CONSTRUIT ACEA ROMANIE CARE A FOST PRIM TARA IN LUME CARE SI-A PLATIT TOATE DATORIILE ,ACEA ROMANIE SUVERANA ,INDEPENDENTA.
    VOI SUNTETI CEI CARE ATI TRADAT ACEASTA TARA ,VOI SUNTETI CEI CARE ATI VANDUT ROMANIA PE BUCATI,VOI SUNTETI DERBEDEII CARE PRETINDETI CA GUVERNATI !, DAR PE DATORII SI GAJURI !.

  2. Dați ba odată o suma fixa mai consistenta pt cei cu pensii mici can aia cu zieci de milioane nu ii interesează câteva sute dar pt cei nevoiasi contează dat faptul ca ați dezlegat caii apocalipsei preturilor peste romani ca nu mai aveți tara in mana, ați dat o de furat!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger