AcasăUtileMeteoVal de aer tropical peste România / Anunț de ultimă oră de...

Val de aer tropical peste România / Anunț de ultimă oră de la ANM

(sursa foto: gds.ro)

După ce în ultima perioadă nu au lipsit fenomenele specifice instabilității atmosferice – ploi în aversă, cu descărcări electrice și intensificări ale vântului, uneori cu aspect de vijelie, pe alocuri și căderi de grindină, vremea se va încălzi simțitor, în a doua parte a acestei săptămâni. 

Așadar, e bine să aveți în vedere faptul că în următoarele zile temperaturile vor crește față de intervalul anterior.

Și asta pentru că România va fi lovită de un val de aer tropical, meteorologii anunțând temperaturi în pragul caniculei și disconfort accentuat, potrivit adevărul.ro. E de menționat că nu vor lipsi din peisaj aversele și descărcările electrice, în unele zone ale țării.

Prognoza pentru marți

Cum se anunță vremea în a doua zi a acestei săptămâni? Conform ANM, vremea se va încălzi uşor, marți, 20 iunie. Cerul va fi mai mult senin, exceptând în orele după-amiezii şi ale serii, estul şi sud-estul ţării precum şi în zona Carpaţilor Orientali unde vor fi înnorări temporar accentuate şi pe alocuri averse şi descărcări electrice.

De asemenea, vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe timpul zilei în Carpaţii Meridionali, dar și intensificări de scurtă durată asociate ploilor. Temperaturile maxime se vor situa între 23 şi 32 grade Celsius.

Cum va fi vremea în București? În capitală, vor fi înnorări temporare după-amiaza şi seara şi posibile ploi slabe de scurtă durată. În restul intervalului, cerul va fi mai mult senin. Nu va lipsi nici vântul, care va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 30 grade Celsius.

Cum va fi vremea miercuri – vreme călduroasă în Câmpia de Vest

Prognoza anunță, pentru a treia zi din această săptămână, respectiv pentru miercuri, 21 iunie, o vreme călduroasă în Câmpia de Vest şi pe arii restrânse în Câmpia Română. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, pe arii în general restrânse, după-amiaza şi seara în centrul, estul şi sud-estul ţării precum şi la munte, iar noaptea în nord-vest, conform aceleiași surse.

Cantităţile de apă vor depăşi, izolat, 15-20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime se vor situa între 24 şi 33 grade Celsius.

Pentru București se anunță o zi cu cerul mai mult senin, excepție făcând orele după-amiezii și ale serii, când meteorologii se așteaptă să apară unele înnorări şi trecător să fie posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, iar temperatura maximă va fi de 31 grade Celsius.

Ce maxime sunt anunțate pentru ziua de joi

Ce vești sunt din punct de vedere meteorologic pentru a patra zi din această săptămână? Ei bine, joi canicula se extinde în cea mai mare parte a ţării, conform sursei menționate. Cerul va fi variabil. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice după-amiaza şi seara în nord-vest şi pe arii restrânse în centru şi la munte.

Vântul va sufla slab şi moderat și va avea intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor situa între 24 şi 33 grade Celsius.

Pentru Capitală, meteorologii prognozează o maximă de 32 grade Celsius. Așadar, se anunță o zi călduroasă joi, în București.

author avatar
Andrei Coman
236 afisari

2 COMENTARII

  1. cand spunea busu de
    „vremea VA FI”
    si ” in tara NOASTRA”,
    NICIODATA NU A PRONUNTZAT rOMANIA,
    NE VENEA SA IMPUSHCAM TEMBELIZATORU!

    (busu sa-si vaza de sarmele din inima
    si de infarctul care VA FI!)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger