AcasăNewsNoi tiruri dinspre Siria au atins o tabara de refugiati din Turcia

Noi tiruri dinspre Siria au atins o tabara de refugiati din Turcia

Tiruri ale fortelor de securitate siriene au atins in noaptea de marti spre miercuri o tabara de locuinte construite din prefabricate de pe teritoriul Turciei situata chiar la frontiera dintre cele doua tari, in care sunt gazduiti refugiati sirieni.

Postul de televiziune CNN-Turk a difuzat imagini din cursul unor tiruri de mitraliera provenind de la un post de supraveghere a frontierei pe care este arborat un steag sirian catre teritoriul turc, la nivelul localitatii turce Kilis, in sud-est.

Fortele siriene au tras, potrivit mai multor posturi de televiziune, asupra unor sirieni care doreau sa traverseze o zona „no man’s land” a frontierei cu scopul de a se refugia in Turcia, iar gloantele au atins tabara de locuinte din prefabricate situata in imediata apropiere, fara sa raneasca pe cineva, dar provocand o miscare de panica intre refugiati.

Acesta este cel de al doilea incident de acest fel inregistrat de luni si pana in prezent.

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a amenintat marti, in cursul unei vizite la Beijing, ca va actiona impotriva regimului sirian, in urma unei amplificari bruste a tensiunii la frontiera luni, cand tiruri provenind de pe teritoriul Siriei au ranit patru sirieni si doi cetateni turci la Kilis.

Aceste tiruri constituie o „incalcare foarte clara” a frontierei de stat, a declarat Erdogan.

Turcia gazduieste in prezent, in provinciile limitrofe Siriei, aproape 25.000 de cetateni sirieni care s-au refugiat din calea conflictului din tara lor.

author avatar
Ciprian Purice
1.045 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Alege ce cumperi: mielul de Paşte 2024 sau un kilogram de cireşe? Ambele sunt aproape imposibil de achiziţionat. Au preţuri prohibitive!

Cireşele de import, desigur, arată delicios pe tarabă, dar pofticioşii doar le privesc deocamdată, din cauza preţului.Vestea bună este că în două săptămâni vor...

Teribilism fără margini. Tânăr filmat când era tras de o mașină, pe o saltea/Imaginile, în atenția polițiștilor – VIDEO

Teribilism al unor tineri, în Baia Mare. Imaginile filmate în plină stradă, cu „aventura” care s-a vrut a fi fost distractivă, dar care ar...
proger