AcasăNewsNoi tarife pentru trenurile Intercity. Cât va costa un bilet până la...

Noi tarife pentru trenurile Intercity. Cât va costa un bilet până la Constanța sau Brașov

(sursa foto: Facebook/CFR Călători)

În contextul în care în ultimele luni subiectul scumpirilor la alimente și utilități a continuat să fie în centrul preocupărilor românilor, pe măsură ce se aproape tot mai mult finalul de an mai apare o veste. De această dată ce ține de tarifele la transportul pe calea ferată. La biletele pentru trenurile Intercity, mai precis.

Ministerul Transporturilor a anunțat joi care vor fi tarifele pentru trenurile Intercity, care vor circula începând cu data de 11 decembrie, potrivit clubferoviar.ro. E vorba de un proiect postat pe site-ul ministerului.

Iar conform sursei citate, tarifele pentru trenurile IC (Intercity-n.red) au fost determinate prin majorarea cu un procent de 15% a tarifelor pentru trenurile IR (Interregio – n.red) și rotunjirea la leu a valorii obținute.

Cât va costa un bilet până la Brașov sau Constanța

Cât ar urma să coste o călătorie cu Intercity de la București la mare sau la munte, respectiv la Constanța sau Brașov? Iată răspunsul:

București-Constanța 83 de lei (72 de lei la IR)

București-Brașov 68 de lei (59 de lei la IR)

București-Cluj Napoca 146 de lei (126,5 lei la IR)

București-Suceava 125 de lei (109 lei la IR).

Ar mai fi de precizat faptul că, prin proiectul de act normativ se majorează și tariful de rezervare a locului, la cinci lei, pentru toate categoriile de trenuri – Regio, Interregio și Intercit, potrivit sursei menționate.

Se scumpesc biletele de tren de la anul?

Săptămânile trecute se aflase că CFR Călători ar putea majora preţul la bilete, din 2023. Asta dacă inflaţia va creşte foarte mult şi în funcţie de subvenţia pe care compania o va primi în bugetul viitor, potrivit digi24.ro. „În legislaţie se spune că majorarea preţurilor este impusă de rata de inflaţie. După cum vedeţi, rata de inflaţie, am citit astăzi declaraţia domnului profesor Păun, e posibil să ajungă la sfârşitul anului la 20%.

Vom analiza la sfârşitul anului pe bugetul viitor, depinde de nivelul subvenţiei, şi dacă intrăm tot aşa într-o situaţie cu preţuri necontrolate este posibil să luăm în analiză creşterea”, a afirmat marţi, 4 octombrie, directorul general al CFR Călători, Traian Preoteasa.

author avatar
Andrei Coman
380 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger