AcasăNewsNoi restricții în Capitală. Ce reguli intră în vigoare, din această noapte...

Noi restricții în Capitală. Ce reguli intră în vigoare, din această noapte – DOCUMENT

BucurestiNoi restricții în Capitală. Ce reguli intră în vigoare, din această noapte

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) s-a reunit duminică dimineață pentru a decide care sunt măsurile ce se vor aplica în Capitală după ce aceasta a intrat în scenariul roșu. Rata de infectare a trecut de 3 la mia de locuitori, vineri, aceasta fiind de 3,05 cazuri la mie.

Şedinţa ar fi trebuit să aibă loc sâmbătă, însă s-a decis convocarea pentru duminică, pentru ca toate actele normative incidente în domeniu să fie publicate în Monitorul Oficial şi pentru ca acestea să fie analizate de factorii de decizie.

Rata de infectare a depășit, sâmbătă, 3,12 la mia de locuitori

Măsurile ar putea fi valabile în următoarele 14 zile. Rata de infectare în Bucureşti a fost, sâmbătă, de 3,12 la mie, după ce în ultimle 2 zile s-au confirmat peste 900 de cazuri de infectare. Sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat 906 cazuri, iar vineri 927.

Potrivit reglementărilor în vigoare, la rata de incidenţă peste 3 la mie se închid restaurantele la interior, cinematografele, teatrele, sălile de jocuri de noroc. În scenariul roşu, potrivit ordinului miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii aflat în vigoare, rămân deschise creşele şi grădiniţele şi merg la şcoală doar copiii din clasele 0-4.

Hotărârea CMBSU

Ministerul Educaţiei doreşte însă ca elevii din clasele terminale – 8, 12 şi 13 – să meargă la şcoală până când rata de incidenţă ajunge la 6 la mie. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi-a dat acordul, însă decizia trebuie transpusă într-un ordin comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii.

Cum se va desfășura participarea la ore?

De asemenea, în unitățile de învățământ, participarea la ore se va desfășura astfel, conform documentului:

  • Cu prezență fizică pentru:
    • Toți preșcolarii și elevii din învățământul primar
    • Elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-ea și elevii din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculați în respectivele clase terminale
  • Este permisă organizarea cu prezență fizică,în unitățile de învățământ a următoarelor activități
    • Simulările examenelor naționale și a examenelor pentru anii terminali
    • Evaluările naționale
    • Orele remediale pentru toate clasele
  • Participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu
author avatar
Andreea Vlad
443 afisari

1 COMENTARIU

  1. Grupul strategic al lui Werner, Klaus și stimabilul fără studii după câte a scris presa, care sa i justifice postul!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger