AcasăNewsNoi reguli pentru parcările publice ale Capitalei. Va exista un tarif unic...

Noi reguli pentru parcările publice ale Capitalei. Va exista un tarif unic / Care va fi prețul abonamentelor

parcare

Tarifele pentru parcările publice din centrul Capitalei vor fi modificate, astfel că va exista un tarif unic: 5 lei pe oră. Acum, în zona zero o oră de parcare costă 10 lei. De asemenea, va fi modificat și prețul abonamentelor.

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) va aproba noile reglementări pentru parcare în ședința programată pentru data de 22 decembrie.

Tarif unic parcare 5 lei/oră

Conform acestuia, în urma dezbaterii publice organizate pe această temă au rezultat măsuri noi, care urmează să devină regulă în București:

Tarif unic parcare 5 lei/oră
După expirarea timpului rezervat pentru parcare, se alocă 15 minute gratis pentru efectuarea unei plăți noi sau pentru eliberarea locului de parcare
Abonament zilnic parcare de 25 lei
Abonament lunar parcare de 500 lei
Important: Riveranii vor plăti 50 de lei lună și vor putea să parcheze oriunde în apropierea casei.

Conform viceprimarului Capitalei, Poliția Locală și Brigada de Poliție Rutieră își intensifică activitatea pentru sancționarea celor care parchează neregulamentar, iar Direcția de Transporturi din PMB și Comisia Tehnică de Circulație vor implementa noi planuri de sistematizare a traficului prin:

Locuri de parcare noi în centru
Sensuri unice pe străzile din interiorul inelului central de circulație
Benzi unice pentru transportul public

Care sunt acum tarifele de parcare pe locurile administrate de Primăria Capitalei și cât costă abonamentele

Primăria Capitalei a stabilit din 2018 trei zone pentru parcare, fiecare zonă având un tarif diferit, iar noile reguli se aplică din vara acestui an, mai exact din 15 august.

Astfel, pentru zona zero, o oră de parcare costă 10 lei, pentru zona 1 – 5 lei, iar pentru zona 2 – 2,5 lei pe oră, în intervalul orar 07.00-23.00.

Există mai multe tipuri de abonamente, iar riveranii pot beneficia de abonamente cu sau fără rezervarea locului de parcare, 24/7, în fiecare din zonele de tarifare 0, 1 sau 2 din București. Persoanele fizice pot alege abonamente de o zi, o săptămână, o lună, un semestru sau un an pentru fiecare dintre zonele 0, 1 sau 2 ale Capitalei.

Prețurile abonamentelor pentru persoane fizice sunt următoarele:

Zona zero: abonament de o zi (07.00 – 23.00) – 75 lei/zi. Abonament pentru o săptămână – 300 lei. Abonament pentru o lună – 1.050 lei. Abonament pe semestru – 5.250 lei. Abonament pe an- 9.450 lei.
Zona 1: abonamente de o zi – 38 lei, 150 lei/săptămână, 525 lei/lună, 2.625 lei/semestru și 4.725 lei/an
Zona 2: abonamente de o zi – 15 lei, 60 lei/săptămână, 210 lei/lună, 1.050 lei/semestru și 1.890 lei/an.

Cei care au abonamente pentru zona zero pot utiliza şi locurile de parcare din zonele 1 şi 2, iar cei care au abonamente în zona 1 pot folosi şi locurile de parcare din zona 2.

author avatar
Andreea Vlad
451 afisari

5 COMENTARII

  1. IARE.COM UN SITE DE EXCREMENTE IMPUTITE CE TRAIESC DIN PROPAGANDA MINCINOASA SI LINSUL IN COOR AL POLITICIENILOR CORUPTI SE PLATESTE BINE PE ZIARE.COM LINSUL LA GAOOZ SI OSANALELE SI ODELE LA CONDUCATORUL SUPREM SI A SLUGEI DE GENERAL LOBOTOMIZAT

    BUNASTAREA ROMANEASCA SE VEDE CU OCHIUL LIBER PE ZIARE.COM

    ZIARE.COM SLUGILE IMPUTITE ALE DICTATURII VA PROPUN VACANTE IN AUSTRIA

    ZIARE.COM UN SITE DE EXCREMENTE IMPUTITE CE TRAIESC DIN PROPAGANDA MINCINOASA SI LINSUL IN COOR AL POLITICIENILOR CORUPTI
    SE PLATESTE BINE PE ZIARE.COM
    LINSUL LA GAOOZ SI OSANALELE SI ODELE LA CONDUCATORUL SUPREM SI A SLUGEI DE GENERAL LOBOTOMIZAT

  2. Denumirea Bulevardului Primăverii urmează să fie schimbată în Bulevardul Monica Lovinescu, iar strada Herăstrău va fi redenumită Virgil Ierunca. Proiectul este semnat de către consilierii PNL Cătălin Deaconescu şi Răzvan Socolovici, precum şi de consilierii USR Nicorel Nicorescu şi Sanda Hristudor.

    CHIAR NU MAI EXISTA NIMENI REPREZENTATIV IN ISTORIA, CULTURA SI STIINTA ROMANEASCA?

  3. CE M…UE IAU BUCURESTENII PENTRU VOTAREA LUI PLICUSOR BAN SI A PNL-EPRELOR DAR SI A MAIMUTELOR SODOMITE USR LA SECTOARE….SPER DIN SUFLET CA BUCURESTENII SA I-A M…UE PANA LA LOC COMANDA….DEH….DECONTUL PENTRU INCERCAREA DE LOVITUEA DE STAT DIN 10 AUGUST 2018…..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger