AcasăNewsNoi reglemantari pentru romanii din Spania

Noi reglemantari pentru romanii din Spania

Secretariatul General al Ministerului Muncii si Imigratiei din Spania a emis noi instructiuni referitoare la regimul muncitorilor proveniti din Romania si al rudelor acestora.

Nu mai sunt obligati sa vina acasa

Muncitorii romani nu trebuie sa se mai intoarca acasa la incheierea contractului

Conform noilor reglementari, care sunt valabile pana la 31 decembrie 2012, romanii sunt priviti, in sfarsit, ca cetateni UE.  Una dintre cele mai importante masuri este ridicarea impunerii de intoarcerea in tara de origine la sfarsitul unui contract de munca pe perioada determinata.  Este clarificat si statutul de membrii de familie (sot, sotie, copii pana la 21 ani) al muncitorilor romani, atat in cazul celor care au deja drept de munca, cat si al celor care solicita/obtin in prealabil permis de munca. Astfel, membrii familior de nationalitate romana (sot, sotie si copii pana in 21 ani sau aflati in intretinere) vor fi tratati conform legislatiei UE aplicabile cetatenilor comunitari si nu ca romani supusi restrictiilor impuse anul trecut in data de 22 iulie.

Cea mai numeroasa comunitate

Numarul romanilor care se stabilesc in Spania a crescut in fiecare an, astfel ca au ajuns sa formeze comunitatea cea mai numeroasa dintre strainii rezidenti in aceasta tara, potrivit datelor furnizate de Institutul spaniol de Statistica. Noua normativa a fost introdusa ca urmare a sesizarilor autoritatilor romane, in cadrul activitatii grupului de lucru dintre Ministerul Muncii din Romania si cel din Spania, referitoare la restrictionarea pietei muncii pentru cetatenii romani in Spania,  impusa la 22 iulie 2011.

author avatar
Adina Mutar
378 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger