AcasăNewsNoi proteste la Pungesti: Satenii acuza jandarmii de acte brutale

Noi proteste la Pungesti: Satenii acuza jandarmii de acte brutale

Scandal a izbucnit din nou luni dimineata la Pungesti, judetul Vaslui, intre fortele de ordine si localnici. Revolta a pornit de la aparitia in zona a angajatilor Chevron, care aduceau utilajele necesare exploatarii gazelor de sist.

Angajatii companiei erau insotiti de agenti de paza, politisti si circa 1.000 de jandarmi din mai multe judete. Aproximativ 100 de sateni au blocat drumul de acces, fapt pentru care oamenii legii au fost nevoiti sa intervina. A fost demolata tabara improvizata de localnici, ca forma de rezistenta fata de exploatarea gazelor. La randul lor, satenii au protestat fata de aceste masuri si se plang ca au fost bruscati, loviti si dusi la sectia de politie.

Reprezentantii Chevron anuntaserav ca luni dimineata, la ora 7.00 vor fi incepute lucrarile de amenajare a drumului de acces spre terenul concesionat de companie in zona localitatii Silistea-Pungesti din judetul Vaslui, unde au ajuns mai multe utilaje. Potrivit Stirile Pro TV, localnicii sustin ca luni dimineata, in jurul orei 04.30, jandarmii au intervenit in forta si i-au urcat in dube pe unii dintre ei, oamenii spunand ca, in total, au fost ridicate de catre jandarmi 30 de persoane. O parte din protestatari sustin ca au fost agresati de jandarmi si ca ar fi fost loviti inclusiv cu bastoanele de catre fortele de ordine.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Romane, Irina Radu, a declarat pentru sursa citata ca: „Peste 100 de persoane au blocat drumul judeten si au avut un comportament ostil, iar jandarmii au actionat pentru deblocarea caii de acces. Sapte persoane au fost duse la Politia Vaslui. Este normal ca jandarmii sa actioneze pentru asigurarea ordinii si linistii publice, fiind o zona speciala”.

author avatar
Andra Nesu
455 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger