AcasăNewsNoi probleme in privinta functionarii sistemului cardului de sanatate

Noi probleme in privinta functionarii sistemului cardului de sanatate

Furnizorii de servicii medicale au constatat, la primele ore ale zilei de marti, ca a aparut o problema in privinta functionarii sistemului PIAS (Platforma Informatica a Asigurarilor de Sanatate). Din fericire, defectiunea a fost remediata deja.

Din cate mentioneaza reprezentantii Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate, problema a aparut undeva la ora 8.36, cand o componenta hardware s-a stricat, ducand la intreruperea PIAS. Specialistii s-au sesizat si, potrivit explicatiilor CNAS, au urmat cativa pasi in vederea repornirii serverelor ce contin baza de date, precum si reinitializarea serverelor de aplicatie.

Reprezentatii institutiei au estimat, la momentul confirmarii existentei defectiunii, ca problema va fi remediata in totalitate pana la ora 10.30, in asa fel incat sa nu mai existe dificultati in functionarea platformei si a aplicatiilor PIAS, lucru care s-a si intamplat. Ar mai fi de mentionat faptul ca CNAS le recomanda utilizatorilor sistemului in cauza sa reporneasca aplicatiile folosite, in asa fel incat „sa se poata efectua reconectarea la PIAS”.

Din pacate, au mai fost dificultati in functionarea acestui sistem si in decursul anului trecut, inclusiv catre finele lui 2015.

101 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger