AcasăNewsNoi probleme cu functionarea cardului de sanatate

Noi probleme cu functionarea cardului de sanatate

Caldura pare sa fi afectat si sistemul informatic al cardului national de asigurari de sanatate. Care a cedat chiar in prima zi a lunii august, aspect ce le-a ingreunat misiunea unor medici de familie.

Din cate au confirmat chiar reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, problema a aparut luni, in jurul orei 9. Asadar intr-o zi in care care Capitala – dar nu numai- se lupta cu un Cod Portocaliu de canicula. Pacientii care au ajuns la medic inca de dimineata au aflat ca sistemul informatic nu e functional, drept urmare medicii au putut lucra doar in sistem offline. Din cate se pare, probleme de acest gen nu sunt doar in Capitala, ci si in alte judete.

CNAS spune ca este vorba despre probleme „tehnice de comunicatie intre unele componente ale sistemului” si ca „serviciile operate in acest interval vor trebui incarcate in PIAS in maxim 72 ore lucratoare”, acest din urma aspect fiind deja cunoscut reprezentantilor din domeniul Sanatatii.

Va reamintim ca situatia nu e deloc noua si ca astfel de probleme au mai aparut si lunile trecute, cele mai recente fiind inregistrate pe 18 iulie, dupa ce si pe 26 mai aparuse o defectiune la acelasi sistem.

author avatar
Cristina Stefan
111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger