AcasăNews„Noi nu suntem nespălate”. Ce cadou venit de la părinți le-ar fi...

„Noi nu suntem nespălate”. Ce cadou venit de la părinți le-ar fi „jignit” pe educatoarele de la o creșă din Constanța

(sursa foto: Facebook/Ministerul Educației)

Vin Sărbătorile de iarnă, cu tot ce înseamnă pregătiri pentru Crăciun,  cumpărături și alegeri de cadouri. Unele mai inspirate, altele… pare-se că nu prea!

Cu toate că, an de an, Inspectoratele Școlare Județene recomandă ca părinții să evite să mai ofere tot felul de cadouri cadrelor didactice, se pare că „obiceiul” nu dispare prea ușor din „tradiția” de lună decembrie. Nu degeaba mulți o consideră „luna cadourilor”!

Un astfel de episod n-a prea avut efectul la care s-ar fi așteptat unii părinți din Constanța. Cel puțin cam asta reiese dintr-o discuție purtată de mai mulți părinți, în mediul online.

Educatoare, „cadorisite” cu gel de duș

Pe scurt fie spus, părinții unor copilași din Constanța au avut parte de o situație mai puțin întâlnită. Totul, după ce s-au strâns bani pentru a se cumpăra cadouri pentru educatoare. E vorba despre părinții unei grupe din cadrul Creșei nr. 5 din municipiul Constanța, potrivit focuspress.ro. Și asta pentru că educatoarele ar fi refuzat cadourile și s-ar fi simțit jignite, pentru că au primit… geluri de duș.

Așadar, educatoarele nu doar că nu ar fi apreciat darurile, ci din contră, s-ar fi simțit ofensate de idee. Cel puțin asta reiese dintr-o discuție pe un grup de WhatsApp al părinților, pe care a prezentat-o publicația citată. „Noi nu suntem nespălate” – ar fi reacționat una dintre educatoare.

„Noi nu suntem nespălate”

„Țin să vă anunț că m-au chemat doamnele educatoare în clasă și mi-au înapoiat cadourile. Doamna N… mi-a spus: „Noi nu suntem nespălate, ca să ne dați gel de duș. Atât merităm noi după trei luni de muncă? Să ne jigniți în halul ăsta?” Am rămas fără cuvinte. Eu propun să nu le mai cumpărăm cadouri până la sfârșitul anului școlar, ca să nu le mai jignim cu alegerile noastre”, este mesajul unei mame pe respectivul grup, conform sursei citate.

Ceilalți părinți au comentat pe marginea situației, unul dintre ei scriind, scurt, că reacția cadrelor didactice a fost urâtă.

Ce spune șeful IȘJ

Pe de altă parte, șeful Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Constanța îi roagă pe părinți să nu mai ofere cadouri cadrelor didactice. Și vede ca pe un lucru bun faptul că – oricât de bine intenționat ar fi putut fi considerat de către părinți un astfel de gest – darurile nu au fost primite.

„Este foarte bine că nu au primit cadourile, este de apreciat. Noi nu facem actul educațional pentru a fi remunerați prin cadouri. Rugămintea mea este ca părinții să nu mai dea cadouri. Pentru ce? Și intenția de a da este una greșită. Că motivul refuzului doamnelor este legat de alte aspecte, da. Dar eu rețin că le-au refuzat (cadourile – n.r.), iar părinții să învețe să nu mai ofere“, a declarat, pentru Focus Press, Sorin Mihai, șeful IȘJ Constanța.

author avatar
Andrei Coman
725 afisari

4 COMENTARII

  1. Seful Inspectoratului este un BOU.
    Un cadou nu este o recompensa.
    Iar spalatele la creier ar trebui sa se duca la munca campului caci nu sunt in stare sa educe bunul simt la copii din grija lor.
    Proaste, proaste dar cu pretentii.

  2. parintzi tampitzi:
    cadourile nu trebuie sa aiba „ecou personal”
    daca alea primeau gelu de duș
    urmau si butt-plug.urile…..

  3. Ce să vă fac,..dacă nu le-ați luat câte o vacanță la greci!…Normal.ca s-au supărat…mai mult se jumătate din cadrele didactice își petrec vacanța de iarnă în țările calde!…sa trăiască Gyuri Soros!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger