AcasăNewsNoi măsuri de relaxare, valabile de la 1 iunie. Guvernul va adopta...

Noi măsuri de relaxare, valabile de la 1 iunie. Guvernul va adopta o hotărâre cu privire la ridicarea unor restricții

florin cituNoi măsuri de relaxare, valabile de la 1 iunie. Guvernul va adopta o hotărâre cu privire la ridicarea unor restricții

Guvernul anunță joi, 27 mai, noul set de măsuri de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iunie. Premierul Florin Cîțu preciza în urmă cu două zile că se menține calendarul cu noi măsuri de relaxare de la 1 iunie, 1 iulie, 1 august, având în vedere rezultatele campaniei de vaccinare.

„Am prezentat un calendar al relaxărilor, 1 iunie, 1 iulie și 1 august, ne ținem de acest calendar. În ședința următoare de Guvern vom avea măsurile pentru 1 iunie”, a anunțat Florin Cîţu, marți, 25 mai, într-o conferință de presă susținută în Parlament.

Noile măsuri vor fi anunțate la şedinţa de guvern de joi, 27 mai. Potrivit calendarului anunţat la mijlocul lunii mai, restricţiile de la 1 iunie se ridicau în condiţiile în care se vor imuniza 5 milioane de persoane, iar incidența va fi mai mică sau egală cu 3 cazuri de COVID la mia de locuitori.

Ce restricţii ar putea fi ridicate de la 1 iunie

  • La nunți, botezuri, mese festive, pot participa în exterior maximum 70 de persoane, iar în interior, maximum 50 de persoane.
  • S-ar putea susține spectacole în spații deschise cu până la 1.000 de persoane.
  • Organizarea şi desfăşurarea competiţiilor sportive în spaţii deschise cu participarea spectatorilor în limita a 25% a capacităţii maxime a spaţiului.
  • Tot la 1 iunie se permite formarea „de grupuri pietonale” din maximum 8 persoane, dacă nu provin din aceeași familie. Acum, numărul maxim permis este de 6.
  • Sălile de fitness, care în prezent funcționează la 50% din capacitate, vor putea funcționa la 70% din capacitate de la 1 iunie, „fără purtarea măștii de protecție și cu asigurarea unei suprafețe de 7 mp/persoană”, dacă se atinge ținta de vaccinare și se menține rata de infectare scăzută.
  • Piscine deschise la capacitate de 70%
  • Restaurante, cafenele și terase la capacitate de 70%
  • Cluburi deschise la capacitate de 50%
author avatar
Andreea Vlad