AcasăNewsNoi ipoteze in cazul bebelusilor infestati: legumele de tara si carnea de...

Noi ipoteze in cazul bebelusilor infestati: legumele de tara si carnea de vita

Un al treilea copil dintre cei internati cu sindromul hemolitic-uremic, la Spitalul „Marie Curie”, a murit ieri. O fetita de un an si patru luni a pierdut lupta cu viata, cazand victima unui sistem neputincios, nepasator si incompetent. Pentru ca de mai bine de o saptamana, nimeni nu da de cap unei infectii care, iata, face ravagii.

Ieri a fost inregistrat al treilea deces in cazul bebelusilor cu infectii digestive grave

Zi de zi, ora de ora, autoritatile dau din colt in colt cand vine vorba de scandalul bebelusilor cu infectii digestive grave. Desi se fac anchete peste anchete, se dispun controale de la cel mai inalt nivel, in speranta ca va fi gasita sursa unui microb ucigas. Cu toate acestea, copiii mor. Fetita de doar un an si patru luni care a murit ieri dupa-amiaza a decedat din cauza complicatiilor bolii si „nu se cunoaste cauza ca nume de microb” a spus dr. Mihaela Balgradean, sefa Sectiei Nefrologie de la Spitalul „Marie Curie”.

Cu ochii pe alimentele din gospodarii

In timp ce medicii lupta sa-i tina in viata pe cei noua copii ramasi internati la “Marie Curie”, autoritatile cerceteaza noi piste ca posibile surse ale infectiilor digestive grave. De altfel, povestile a doi dintre copiii care urmau a fi externati ieri  – o fetita de noua luni si un baietel de trei ani si doua luni – reprezinta pentru autoritati noi ipoteze de cercetare. Potrivit medicului Mihaela Balgradean, “baietelul din Bucuresti are o poveste interesanta, pentru ca el s-a imbolnavit de fapt la Bran. Pentru ca a fost in vacanta si parintii i-au facut orez cu lapte, dar cu lapte achizitionat de la un vecin. Dintr-o gospodarie, si atunci sigur stiind foarte bine cauza acestei boli ne dam seama ca acolo s-ar putea sa fie cauza de infestare. Si fetita are o poveste. Familia micutei are vecini la Pitesti care au animale. Animale cornute. Petru ca aceasta este sursa de infestare cea mai cunoscuta. Au atat vaci, cat si oi. Si sigur ca in gospodaria lor nu au decat cateva pasari. Insa asa cum iarasi se stie dupa iarna care a fost cu multa zapada si o data cu topirea zapezii sigur ca toate excrementele animalelor incep sa fie conduse de torente de apa si in felul acesta si daca de pilda le dai fie carne, stiu eu achizitionate din vecinatate, fie le dai legume respectiv morcovi ca mi-a spus clar supa de morcovi care au crescut in pamantul care se poate infesta cu acest tip de germene prin faptul ca exista excrementele animalelor in vecinatate sigur ca poate fi o sursa”, a declarat doctorul Balgradean, indicand ca posibila sursa de infectie supa cu morcovi crescuti in pamant infestat si carnea de vita  achzitionata de prin vecinatate de parintii micutei. Autoritatile vor verifica si aceste amanunte, cu de altfel se vor face cercetari si in privinta tratamentului medical aplicat bebelusilor din Arges. In acest sens, Corpul de Control al premierului a fost trimis sa verifice respectarea procedurilor in unitatile medicale din Arges si din Bucuresti, promptitudinea asistentei acordate si modalitatea in care este realizata investigatia epidemiologica.

author avatar
Andrei Coman
665 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger