AcasăNewsNoi fotografii cu cel mai cautat om din Franta

Noi fotografii cu cel mai cautat om din Franta

Marti, Politia belgiana a emis un al doilea aviz de cautare, cu o noua fotografie, pentru tanarului franco-belgian SALAH  ABDESLAM (26 de ani), banuit ca ar fi participat la masacrul de la Paris din 13 noiembrie.

Salah – devenit de patru zile cel mai cautat om din Franta – este fratele lui Brahim Abdeslam, unul dintre teroristii care s-a aruncat in aer in fata unei braserii din aerondismentul 11.

Celalalt frate, Mohamed Abdeslam, a fost retinut duminica la Bruxelles, dar eliberat a doua zi, din lipsa de probe. In fata jurnalistilor, Mohamed a declarat despre fratele mort ca nu-i cunostea programul si nici intentiile („era major si vaccinat, nu era cazul sa-l intreb ce face si unde se duce”), iar despre fratele fugar Salah ca „e un baiat normal, ca toti ceilalti, care n-a avut niciodata probleme cu legea”. Toti trei frati  Abdeslam aveau dubla cetatenie, franceza si belgiana, locuind in cartierul Molenbeek de langa Bruxelles.

Pe langa fotografii, autoritatile belgiene vin si cu precizari: „Suspectul are 1,75 metri, constitutie medie si ochi caprui. Este extrem de periculos si ar putea fi puternic inarmat”. In discursul sau, tinut luni seara in fata Congresului reunit la Versailles, presedintele Francois Hollande a mentionat faptul ca „actele de razboi comise vineri seara in Paris au fost decise si planificate in Siria, pregatite si organizate in Belgia, si comise pe teritoriul nostru cu complicitate franceza”.

author avatar
Mihai Koblenko
148 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger