AcasăNewsNoi discutii cu delegatia comuna a FMI, CE si BM, la Banca...

Noi discutii cu delegatia comuna a FMI, CE si BM, la Banca Nationala

Florin Georgescu sustine ca deprecierea leului e din cauza „turbulentelor din zona euro”.

Sambata, la sediul Bancii Nationale, au loc noi discutii intre ministrul desemnat al Finantelor din Cabinetul Ponta, Florin Georgescu, si delegatia comuna a Fondului Monetar International (FMI), Comisiei Europene (CE) si Bancii Mondiale (BM).

 

Florin Georgescu

Temele intalnirii de sambata vizeaza reintregirea salariilor bugetarilor, dar si a pensiilor. La discutii participa mai multi membri ai Cabinetului Ponta, printre acestia ministrul desemnat al Finantelor Publice, Florin Georgescu, dar si experti ai FMI, Bancii Mondiale si ai Comisiei Europene, potrivit RealitateaTV.

Dupa discutiile de vineri, Florin Georgescu a precizat ca s-a parcurs o treime din memorandum, dar ca problema reintregirii salariilor bugetarilor si a platii datoriilor catre pensionari vor fi abordate sambata. „Suntem increzatori ca exista solutii, asa cum ne-au prezentat datele la nivel tehnic. Sper ca Fondul Monetar, CE si Bancii Mondiale vor fi intelegatori sa dea curs solicitarilor si propunerilor noastre, care nu vin sa arunce deficitul bugetar in aer, nu vin sa puna presiuni asupra inflatiei”, a spus Georgescu.

565 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger