AcasăNewsNoi detalii în cazul incendiului de la Matei Balș. Prima victimă, identificată....

Noi detalii în cazul incendiului de la Matei Balș. Prima victimă, identificată. Cine era pacienta

matei balsNoi detalii în cazul incendiului de la Matei Balș. Prima victimă, identificată. Cine era pacienta

Incendiu Matei Balș. Cercetările în cazul tragediei de la Institutul ”Matei Balș” din Capitală continuă. Medicii legiști au făcut, sâmbătă dimineață, necropsiile în cazul a patru dintre victime. Concluziile preliminare urmează să fie comunicate procurorilor care se ocupă de anchetă.

Prima persoană decedată care a fost identificată este o călugăriță, transmite Digi 24. Aceasta fusese internată la Balș în urmă cu o săptămână, după ce a fost infectată cu noul coronavirus.

Reprezentanților lăcașului de cult de care aparținea victima li s-a transmis că pot ridica cadavrul luni, pentru că în weekend nu se lucrează la Institutul de Medicină Legală din București.

Au mai rămas de identificat trei victime. Cea de-a cincea victimă, femeia care a murit la scurt timp după incendiu nu a fost adusă la INML.

A fost deschis dosar pentru pentru ucidere din culpă

A fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, sub coordonarea Parchetului Tribunalului București. O primă speculație legată de cauza incendiului vorbește despre o posibilă sursă electrică de încălzire.

Pompierii spun că parterul ardea cu flacără și fum puternic pe o suprafață de circa 100 de metri pătrați. Au fost afectate patru saloane în care se afla foarte multă aparatură și oxigen concentrat pentru pacienții tratați pentru infecția cu virusul corona.

Este vorba despre pavilionul 5 al spitalului, o clădire construită în anul 1956 și modernizată. Cea mai recentă linie de oxigen a fost montată în noiembrie. Ferestrele saloanelor de la parter sunt sparte și arse.

Bilanțul tragediei de la „Matei Balș” a ajuns, sâmbătă, la șase morți. Un pacient care fusese transferat la Spitalul Universitar din Bucureşti a murit din cauza rănilor foarte grave.

author avatar
Andreea Vlad
311 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger