AcasăNewsNoi condiții în programul ”Rabla pentru electrocasnice”. Înscrierile încep peste o săptămână

Noi condiții în programul ”Rabla pentru electrocasnice”. Înscrierile încep peste o săptămână

Rabla pentru electrocasnice începe săptămâna viitoare(sursa foto: renasterea.ro)

Noua ediție a programului ”Rabla pentru electrocasnice”, din decembrie anul acesta, aduce cu sine modificări pentru participanți. Astfel, au fost modificate clasele energetice la unele articole, pentru că „erau prea restrictive” și „nu se găseau produse în acele clase pe piață”

Rabla pentru electrocasnice revine în decembrie. Am schimbat clasa energetică la câteva articole pentru a deschide programul pentru mai multe produse pentru că au fost prea restrictive anumite categorii. O să public din nou clasele energetice pentru că ele sunt pe o încadrare nouă din 2021”,  a spus ministrul interimar al mediului, Barna Tánczos.

Programul ar putea fi lansat chiar mai repede

Așadar, vor rămâne grupele de produse, rămâne sistemul de o săptămână pentru fiecare grup de produse, rămân regulile din această primăvară, dar vor fi coborâte clasele energetice la două sau trei produse, pentru că ele au fost prea ambițioase și nu se găseau produse în acele clase pe piață, precizează ministrul interimar.

”Peste o săptămână începe înscrierea, dacă reușim să pornim mai repede, atunci se poate face înscrierea și mai repede. Platforma este funcțională, a fost testată, a funcționat bine și n-au fost probleme deloc, în comparație cu anul trecut când a fost un eșec total”, a mai subliniat Barna Tánczos.

author avatar
Alina Costache