AcasăNewsNoi cazuri de infectii nosocomiale. Patru pacienti au murit intr-un spital din...

Noi cazuri de infectii nosocomiale. Patru pacienti au murit intr-un spital din tara

O situatie ajunsa la inceputul acestei saptamani in atentia Ministerului Sanatatii  a fost comunicata opiniei publice. Patru oameni si-au pierdut viata la Spitalului Judetean de Urgenta Drobeta Turnu Severin. Este vorba despre o noua situatie in care reapar in discutie infectiile nosocomiale.

Comunicatul MS suna astfel:

„Ministerul Sanatatii a fost informat astazi de catre Directia de Sanatate Publica  Mehedinti ca, in sectia ATI a Spitalului Judetean de Urgenta Drobeta Turnu Severin, la finalul lunii aprilie 2019 au fost inregistrate 4 cazuri de infectii nosocomiale cu Acinetobacter, unul dintre acestea fiind purtator la momentul internarii.

Conform raportului DSP Mehedinti, toti pacientii aveau afectiuni grave, cronice precum: diabet, bronhopneumopatie, encefalopatie hipercapnica, poliglobulie, insuficienta renala, sindrom de citoliza hepatica, insuficienta cardiaca. De asemenea, doi dintre ei prezentau la examenul bacteriologic din exudatul bronsic efectuat  la internare Acinetobacter, respectiv Kebsiella Spp.

Cei 4 pacienti au decedat din cauza afectiunilor preexistente.

Deoarece la testele de autocontrol efectuate de unitatea sanitara nu a fost evidentiata niciodata prezenta Acinetobacter, neputandu-se depista sursa de infectie,  Spitalul Judetean de Urgenta Drobeta Turnu -Severin a decis inchiderea temporara a activitatii sectorului septic al sectiei ATI, din dupa-amiaza zilei de 03.05.2019 pentru efectuarea operatiunilor de curatenie si dezinfectie a intregului sector septic.

Ministerul Sanatatii a cerut Directiei de Sanatate Publica Mehedinti sa verifice modul in care Spitalul Judetean a respectat procedurile in acest caz si a solicitat ca maine, 7.05.2019, dupa finalizarea activitatilor de dezinfectie, Directia de Sanatate Publica Mehedinti sa se deplaseze la Spitalul Judetean de Urgenta Drobeta Turnu Severin pentru a preleva probe din sectia de ATI. In functie de rezultatele acestor probe se va decide reluarea activitatii.”

author avatar
Andrei Coman
101 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger